Nyheter
#Pararoing

Pionerklubben Trondhjems

Pararoing i trondhjems roklubb

Tomrommet bak vår elite- og pararoer Birgit Skarstein er i ferd med å fylles. Trondhjems Roklub har fått tildelt to para-scullere fra forbundet og er i full gang med fire nye para-roere på Jonsvannet. Det er ingen tvil om at det er utfordrende, spennende og krevende oppgave. Både fordi dette fortsatt er så nytt og uprøvd i Norge, og fordi variasjonen i roernes utfordringer er så stor. Vi snakker med andre ord om utholdenhet, kreativitet, skreddersøm og nybrottsarbeid på meget høyt nivå.

Tre av roerne var til stede da forbundets utsendte fikk gleden av å overvære para-treningen fredag i forrige uke. Det var noe av det morsomste hun har gjort på lenge. Den spiriten, viljen og gleden hun fikk oppleve på Jonsvannet var ubetalelig!

Dagen etter fikk roere og trener møte Birgit Skarstein, som fortalte litt om sin vei til den roeren hun er i dag. Og diskutere trening, både til lands og til vanns. Møtet skulle tatt en time, tok to.

Også Bærum Roklub har fått en båt utplassert og er i ferd med å starte opp para-roing. Forbundet har med utplasseringen av utstyret forpliktet seg til å følge opp og støtte, både praktisk og økonmisk.