Nyheter
Norgesmesterskapene på romaskin ble avholdt i Horten 13. januar.
Norgesmesterskapene på romaskin ble avholdt i Horten 13. januar.

Rapport fra Norgesmesterskapet i innendørsroing

Totalt var det påmeldt 656 seter, fordelt på 288 individuelle starter i tillegg til 92 stafettlag (4x500 m).

Horten Roklubb gjennomførte et prikkfritt arrangement, og Norges Roforbund ønsker å rette en stor takk til alle medhjelpere, som gjorde dette til en strålende suksess.

Det var meget god stemning blant deltagere og tilskuere i et mesterskap der vi blant annet fikk oppleve en ny norgesrekord på kvinnesiden. Det er tydelig at romaskinen har blitt et populært treningsapparat også utenfor roklubbene, og det rapporteres om høy aktivitet på treningssentrene. Dette bidro til at vi i år fikk rekorddeltagelse, samt mange gode resultater fra lag og utøvere utenfor roklubbene.

Det var en del sykdomsforfall blant landslagsutøvere herresiden, noe som ga Henrik Halvorsen fra Trondhjems Roklubb færre tunge utfordrere. Uansett ledet han finalefeltet kontrollert fra start og frem til seier. På de neste plassene fulgte landslagsutøverne Jonas Juel og Martin Helseth.

I dameklassen stod kampen mellom Tale Tønsager og Inger Kavlie, der sistnevnte kjemper for å kvalifisere seg til OL i Paris. Begge viste god form og kom inn under gjeldene norgesrekord. Men det er Tale som sikrer seg seieren og knuser tidligere bestetid med hele 6 sekunder. 6.42,9 lyder ny norsk rekord - vi gratulerer!

Det var jevnt over god deltagelse i alle klasser, og komplett resultaliste finnes her.

Arrangementet opplevdes som en positiv start på roåret, og vi gleder oss til å se resultatet av fortsatt godt treningsarbeid når vi møtes igjen på vannet.


Infoutvalget