Nyheter

Reaksjoner fra utøverne etter nyheten om nye samarbeidspartnere

Uvitende utøvere møtte til pressekonferanse torsdag 15.februar.

Gleden var stor og jubelen sto i taket da Frank Ove Reite presenterte nyhetene om nye samarbeidspartnere.

For bare et par uker siden satt medlemmer av landslaget og summet seg på samling i Italia. Enkelte var usikre på om det kom til å bli videre satsing etter Paris 2024, og kun noen få var bestemt på å fortsette. Helt til en gledens dag sist torsdag på Olympiatoppen.

Mangedoblede inntekter fra samarbeidspartnere gir laget bedre forutsetninger for fremtiden. Det gir en boost til de sportslige planene, både kortsiktige og langsiktige.

- Jeg har vært ganske bestemt på at jeg vil fortsette etter Paris, men var litt usikker på hvor mange som ville bli med videre mot Los Angeles i 2028. Men nå kan det se ut som om vi blir en god gjeng som fortsetter, sier Jonas Juel til Infoutvalgets utsendte.

- Det har vært krevende å drive med roing de siste årene fordi vi har hatt en presset økonomi. De gode nyhetene har gitt en euforisk følelse i hele laget. Sportssjef Daniel Berge gleder seg over å kunne tenke mer langsiktig.

- Jeg har aldri opplevd at vi kan planlegge for mer enn maks ett år om gangen, så dette blir noe helt annet. Økte inntekter gir oss trygghet. Situasjonen er rett og slett unik for norsk roing, smiler han.

Fremover blir det bedre ressurser, også for eliteutøverne. Mer fysioterapi og bedre kosthold er blant tingene som nevnes, og alt vil resultere i bedre kvalitet i treningen.

- Norsk roing er en skjult perle med dedikerte utøvere og støtteapparat. Nå har det dukket opp samarbeidspartnere som ser verdiene i romiljøet, og ønsker å bli assosiert med dem. Det er vi veldig stolt av, og samtidig takknemlig for den tilliten de gir oss, forteller tidligere verdensmester og OL-medaljør Kristoffer Brun. Nå kan vi konsentrere oss om å være best mulig forberedt til OL og PL i 2024, samtidig som rammene vesentlig bedres for tiden frem mot Los Angeles i 2028.

- Nå har vi rammene til å kunne prestere på topp. Gjør jobben og sørg for at vi får høre nasjonalsangen ofte i tidens som kommer, oppfordret Olaf Tufte i Roforbundets Toppidrettsutvalg fra scenen.

Infoutvalget