Nyheter
Foto: Balint Czucz /Estela Re Ma
Foto: Balint Czucz /Estela Re Ma

Ro-Norge nominert til tre World Rowing Awards 29.1.2022

Lille Ro-Norge har gjort seg bemerket på World Rowing Awards. Der skal det i slutten av januar kåres vinnere i fem forskjellige kategorier, og vi er nominert i hele tre av disse fem klassene.

Følg sendingen fra kl 12 på World Rowing sin youtubekanal: World Rowing

Lørdag 29. januar klokken 12.00 går 2021 World Rowing Awards av stabelen, og i løpet av det virtuelle arrangementet skal det kåres vinnere i disse fem klassene:

 • Åretsmannlige utøver/lag
 • Åretskvinnelige utøver/lag
 • Åretsparautøver/lag
 • Åretstrener
 • Thomas Keller medalje (Hederspris)

Ro-Norgehar nominerte i tre av disse fem klassene, noe vi selvfølgelig er veldig stolte av.  

ÅRETS PARAROER

 • Lauren Rowles, Lawrence Whiteley, Storbritannia, PR2Mix2x
 • Birgit Skarstein, Norge, PR1W1x
 • Roman Polianskyi, Ukraina, PR1M1x

Birgit har blitt nominert fire ganger tidligere og vant prisen i 2014. Nå er hun nominert igjen etter en fantastisk sesong hvor hun har slått sin egen verdensrekord, vunnet samtlige regattaer og toppet det hele med gull under PL iTokyo.

- Det er utrolig stas å bli nominert, sier Birgit.

- Det er fremdeles smått absurd å tenke på at vi nådde drømmen om gull i Tokyo, og jeg er så stolt av hvordan vi hele veien har pushet grensene. De andre nominerte er himla dyktige utøvere jeg har stor respekt for, så dette blir spennende! Det er også innmari stas at både Olaf og Johan er nominert. Det er så fortjent.

- Internasjonal roing er stort og i Norge har vi ikke akkurat en så veldig stor tropp å stille opp med, men vi har levert sterkt og jevnt over tid, og det er ganske kult. Tenk at vi kan hevde oss mot nasjoner som Storbritannia, USA, Russland og Kina. Det er helt rått! Vi har fått til mye med få ressurser og hardt lagarbeid, og jeg er veldig takknemlig for at at World Rowing anerkjenner dette i nominasjonene av årets sterkeste prestasjoner, sier hun.

ÅRETS TRENER

 • John Keogh, Australia
 • Michelle Darvill, Canada
 • Xiuyun Zhang, Kina
 • Johan Flodin, Norge

Johan ble nominert og kåret til årets trener i 2013 etter en fantastisk sesong med blant annet to gull og ett sølv i 2013-VM. Nå er han igjen på listen om å kunne bli kåret til årets trener. Ikke rart med alle de flotte resultatene som har vært denne sesongen som med blant annet gull til Birgit og sølv til Kjetil iTokyo.

- Når man har roere som leverer på dette nivået resulterer det fort i en nominasjon. Jeg tror World Rowing legger merke til hvordan vi som lag presterer topp resultater både i OL og Para, som ikke er helt vanlig. Jeg synes måten vi har jobbet på har vært spennende og dette har gitt bra resultater, sier han.

"Jeg tror World Rowing legger merke til hvordan vi som lag presterer topp resultater både i OL og Para, som ikke er helt vanlig." Johan Flodin

THOMAS KELLER MEDALJE 

Thomas Keller Medalje tildeles en roer som har hatt en lang og vellykket rokarriere og som har gjort en fremragende innsats for roingen som konkurrent og som idrettspersonlighet.

Medaljen har blitt vunnet av to nordmenn tidligere. Alf Hansen var den første norske roeren som ble tildelt denne, i 1990. Rolf Thorsen fikk tildelt i 1996. Nå er det mulig at enda en Thomas Keller-medalje kan havne i Horten.

 • Ekaterina Karsten, Hviterussland
 • Mahe Drysdale, New Zealand
 • Olaf Tufte, Norge

Olaf har hatt en fantastisk karriere som utøver med blant annet deltagelse i hele syv OL hvor han har to gull, en sølv og en bronsemedalje. I tillegg til denne lange og innholdsrike karrieren har han utmerket seg som en flott idrettspersonlighet. Han har betydd mye for rosporten både i Norge og internasjonalt.

Om man ser på de andre som er nominert skjønner man at denne prisen henger høyt. Ekaterina Karsten har deltatt i syv OL (1992-2016) og har to gull, en sølv og to bronsemedaljer i tillegg til at hun har veldig mange VM-medaljer.

Mahe Drystale var i mange år en av Olafs største konkurrenter. Han har deltatt i fire OL hvor han har to gull og en bronse i single tillegg til mange VM-medaljer.

- Det er ikke annet å si enn at jeg synes det er veldig hyggelig og at jeg er beæret, sier Olaf om å bli nominert.

- Bare se hvem jeg er nominert sammen med. Karsten og Drystale fortjener begge å vinne, så å bli nominert sammen med dem er stort. Vi tre som er nominert har til sammen har 18 OL-deltagelser, seks OL-gull og elleve OL-medaljer.

Se hva World Rowing skriver om nominasjonene her: World Rowing reveals the 2021 world rowing awards finalists

Se tidligere vinnere av Thomas Keller medaljen her: About Thomas Keller medal