Nyheter
#Nasjonal regatta

Romaskin NM 2018

Romaskin NM05.02.2018

Lørdag 3 februar gikk innendørs NM i Romaskin av stabelen. Sarpsborg roklubb arrangerte en strålende innendørsregatta der mange personlige rekorder ble slått.

I tillegg til NM løpene var det også lagt opp til åpne klasser i junior, senior og masters. I de åpne mastersløpene som går over 1000 meter stilte deltagere fra masters B og helt ut til masters H klasser. I juniorløperne var det også bred deltagelse i junior B, C og D klassen både i singelløpene og på stafett.

For NM løpene var det Stavanger Roklub, Bergens Roklubb og Aalesunds Roklub som dominerte i henholdsvis junior, seniorlettvekt og seniorklassene der Stavanger Roklubs Siri Tønnesen vant i damer juniorklassen på tiden 7:36,1 og rett etter vant klubbkamerat Håkon B. Vengnes herrer juniorklassen på tiden 6:25,2.

I damer lettvektsklassen ble det knivet mellom Bergens Roklubb Maia Emilie Lund og Christianias Siri Eva Kristiansen. Maia gikk til sist av med seieren på 7:25,3 kun 1,7 sekunder foran Eva Siri. I herrer lettvektsklassen fikk vi et etterlengtet gjensyn med Brun Strandli duoen. Fjorårets norgesmester Jens Holm (Sarpsborg Rk) presset Kristoffer lenge, men til sist var det lite å gjøre med Bergensroeren som rodde seg inn som Norgesmester på tiden 6:14,3.

I damer åpen klasse var det Marianne Madsen, Chrisitania Roklub som lenge ledet an, men med en god spurt mot slutten var det Thea Helseth, Aalesunds Roklub som tok hjem gullet på tiden 6:52,7, 1,2 sekunder foran Marianne. I herrer åpen klasse hadde Martin Helseth (AaK) lært seg noen triks av søsteren og spurtet også inn til seier på tiden 5:54,2, 1,8 sek foran Ivar Wathne Oftedal fra NTNUI.

For stafettløpene 4x500m var det Vestfold rokrets som hadde de sterkeste juniorlagene. Horten Roklubb med Mia Helene Falch, Sofie Ekeli Klingan, Mari Spilling og Henrikke Enstad Haraldseth vant damer juniorklassen, mens Tønsberg Roklub med Lars Jørann Lindgren, Isak Vartal-Gjerde, Martin Asheim og Didrik Nordén Ytrehus tok gullet i harrer juniorklassen. I seniorløpene var det Aalesunds Roklub og Thea Helseth, Amanda Helseth, Jenny Marie Rørvik og Eli Åstedotter Dimmen som tredje året på rad gikk av med seieren i dameklassen, mens NTNUI og Petter Myhre Tufte, Ivar Wathne Oftedal, Edvard Foss og Ole Amund Storlien med sylskarpe vekslinger som tok gullet i herreklassen.

Fullstendige resultatlister kan lastes ned her