Nyheter

Samling i Sevilla i februar

Rapport fra treningssamling for klubbroere i Sevilla

I februar var omlag 20 junior, U23, og seniorutøvere fra flere norske roklubber i Sevilla på treningssamling.

Samlingen ble i hovedsak organisert av Christiana Roklub, og er viktig for å opprettholde aktivitetsnivået i U23 og hos yngre seniorroere, i en fase der NR vurderer modell for rekruttsatsingen.

- Det ble prioritert mye tid på vannet, med to økter om dagen og alternative økter i styrkerommet, eller sykling og jogging i nærområdet, forteller vestlending Lars Eirik Vevatne.

Sevilla byr alltid på stabile og gode forhold. Selv om det ble noe turbulent vær den første dagen, bød de resterende dagene på strålende sol, behagelig temperatur og nydelige roforhold.

Utøverne bodde på Cartuja Residencia Sportiva, som er et ro- og padlesenter rett ved elven. Her er det gode fasiliteter som legger til rette for en bra samling.  

De ulike gruppene som reiste, hadde en varighet på samlingen fra 1 til 2 uker. Det ble også tid til andre aktiviteter mellom treningsøktene, som å være turister i den vakre spanske byen.

- Vi besøkte blant annet Plaza de España, som er kjent for å ha blitt brukt til å spille inn flere scener fra planeten Naboo i Star Wars II, forteller Lars Eirik:

- Oppsummert har det vært en fin tur med hyggelige folk og gode opplevelser. Meget god oppfølging fra trenerne har gitt utøverne et bra grunnlag for sesongen som kommer.

Informasjonsutvalget