Nyheter
#Internasjonal regatta

Senior EM 2016, Tyskland

Alle norske deltagere rodde seg til A- finaler i EM

Den norske troppen er på plass i Brandenburg utenfor Berlin og har i formiddag hatt sin innledende forsøksheat.

Der var det landslagstroppens bronsemedaljør fra årets første verdenscupregatta, Ask Tjøm, som var førstemann ut. Tenåringen fra Tønsberg var ute på andreplass fra start, men i duell med nederlandkse Timothee Heijbrock. Men i siste 500m slipper nederlenderen og Ask ror i mål på en andreplass til tiden 07:40,40.

Neste par ut var Hortens dobbeltsculler med Kjetil Borch og Olaf Tufte. De dro ut fra start i god duell med Sinkovic-brødrene fra Kroatia og holdt omtrentlig lik fart gjennom andre 500m. Over siste halvdel får kroatene økt forspranget med litt over halvannet sekund. Olaf og Kjetil inn på en andreplass til tiden 06:41,70.

Siste par ut i manesjen var Norges sikreste kort i Rio 2016, bergenseren Kristoffer Brun og siddisen Are Strandli, i lettvekt dobbeltsculler. Utpekt av World Rowing som den definitive favoritten, ettersom både Storbritannia og Frankrike står over EM, levde de helt opp til stempelet. Med over fire sekunders ledelse ned til resten av feltet etter første 500m var det lite spenning å se etter. Brun & Strandli i mål først på tiden 06:41,81.

I morgen formiddag venter semifinalene, hvor første båtklasse ut er lettvekt singelsculler kl 10:35. Følg vår resultatoppdatering 2016 EM og løpene direkte hos www.worldrowing.com.

Alle til A-finalen i EM

07.05.2016
EM i Brandenburg 6-8. mai 2016

Den norske troppen har hatt en bra start i EM i Brandeburg. Alle tre lag har levert to solide løp hver og er videre til A-finale. Landslagstrener Johan Flodin er godt fornøyd. Det er tidlig i sesong, og man er fortsatt i prosess for å bli bedre og mer stabile.

Det blåser en del og er tunge, men rettferdige forhold. Begge dobbeltscullerne hadde best tid i semifinalene i dag. Det er ingen "nackdel", som Johan Flodin sier. Men heller ikke noe man skal legge for mye vekt på, da det har vært tildels ujevne forhold fra heat til heat.  

Are Strandli og Kristoffer Brun i lettvekt dobbeltsculler hadde beste tid, både i forsøk og finaler. I finalen forventes Irland, som tok sølv i første verdesncup, og Tyskland, som ble nr 6 i VM i fjor, å være de største utfordrerne. Regjerende verdensmestsere, Frankrike, har valgt å stå over EM i år. (Foto: Gaute Tjøm)

Olaf Tufte og Kjetil Borch rodde et klasseløp i semifinalen og har seilt opp blant medaljefavorittene. Alle de beste, med unntak av New Zealand, er med. Et bra finaleløp i morgen nå, og så full klaff i kvaliken den 24. mai, så kan OL bli riktig så spennende. Kjetil har vært litt "rufs" i det siste, men er helt frisk og fin igjen. (Foto: Gaute Tjøm)

19 årige Ask Tjøm fra Tønsberg Roklub imponerer stort i lettvekt singelsculler. Med tredjeplass i semifinalen i dag tok ha seg til sin første finale i et seniormesterskap. Bronse i WRC1 i Varese var en stor prestasjon. Denne er enda større, for her er konkurransen enda tøffere, sier Flodin. (Foto: Gaute Tjøm)

Landslagstrener Flodin er meget fornøyd med unge Tjøm. (Foto: Gaute Tjøm)