Nyheter
Lars Benske og Ask Tjøm var med på medaljerushet. Varese, Italia, 20240414. Foto: Balint Czucz
Lars Benske og Ask Tjøm var med på medaljerushet. Varese, Italia, 20240414. Foto: Balint Czucz

Sesongstart / annen info - OPPDATERT 14/4

Denne helgen smalt verdenscupen i gang i Varese i Italia. I tillegg er det straks klart for sesongåpning i Norge. Les mer om det og mye annet her:

World Cup1 i Varese, Italia 12-14 april

Norge stilte med følgende båter i Varese denne helgen:


W1x     Inger Kavlie (Christiania)

W2X    Thea Helseth –Jenny Marie Rørvik (begge Aalesunds)

LW1X   Maia Emilie Lund (Bergens)

M1X     Kjetil Borch (Horten)

LM2X   Lars Benske (Fredrikstad) – Ask Tjøm (Tønsberg)

M2X(1) Oscar Helvig (NSR) - Kristoffer Brun (Bergens)

M2X(2) Jonas Juel (NSR) - Erik Solbakken (Moss)

M4X     Mathias Wie (Bergens)- Erling Øyasæter (Os) – Ole Amund Storlien (NSR)- Martin Helseth (Aalesunds)

Fredag var det innledende heat i alle klasser. Fredagens resultater finner du her.

Lørdag var det oppsamling, semifinaler, samt finale i lettvekt singelsculler. Maia Lund rodde inn til SØLV i sin finale. Alle lørdagens resultater finner du her.

Søndag ble de resterende A- og B-finalene gjennomført, og Norge tok 3 NYE MEDALJER. Damer Singelsculler (Inger Kavlie), Damer Dobbeltsculler (Thea Helseth og Jenny Rørvik) og Herrer Lettvekt Dobbeltsculler (Lars Benske og Ask Tjøm) sto for dagens metallfangst. Komplette resultater finnes her.

For de som misset action, men vil se løpene i reprise: Sjekk fliken Photos/VideosWorld Rowing.

Landslagstrener Fredrik Bekken oppsummerte sesongstarten slik: 

«Flott helg med fire medaljer i World Cup-sesongåpningen, hvor tre av medaljene kom i OL-klasser. Det er et resultat av hardt arbeid gjennom vinteren, og vi ser at utøverne får belønning for innsatsen. Vi har fått en norsk kvinnelig singlesculler som hevder seg mot verdenseliten. I Damer Dobbeltsculler blir det tatt nye steg, og gutta i Lettvekts Dobbeltsculler viser at de skal være med i medaljekampen. Ja, det er fortsatt nasjoner som ikke var med denne helgen, og som vi ikke har fått knivet med ennå, men det har åpenbart vært mye god norsk roing denne helga.»

Vil du se en bildekarusell av de norske medalevinnerne, finnes den her. (Bilder fra Balint Czucz).

For de som fortsatt er sultne på enda litt mer informasjon, kan man snurre seg gjennom Roforbundets Instagram-historie.

Her hjemme er Drammen River Cup årets første regatta, 20-21 april.

Regattaen er rett rundt hjørnet, og du leser mer om den her

https://www.drammenroklubb.no/regatta/

Informasjon om løpsopsett, starttider og resultater blir tilgjengelig her: 

https://regatta.roing.no/?regatta=ndr2024

Deretter følger Årungregatten, 4-5 mai, på Årungen

Her er link til påmeldingsskjema og etterhvert startlister og annen info: https://regatta.roing.no/?regatta=nar2024

Sikkerhet på sjøen

Dommerutvalget har laget en fin oversikt over sikkerhetstiltak som MÅ følges av alle. Dette vil bli praktisert strengt i år. Se oversikten her.

Vi vil også minne om sjøveisregelene, som vil være aktuelle for flere, spesielt mosjonistene. De finner du her på roing.no.

Stipend Rosportens Venner - utsatt søknadsfrist for damer

Her på roing.no annonserte vi tidligere i vinter om Rosportens Venner sin fine stipendordning til unge utøvere. Rosportens Venner har besluttet å utvide søknadsfristen for damer til 25. april i år. Løp og søk, se infoskriv og søknadsskjema.

Samordna rapportering

April er måneden for rapportering av medlemmer og aktivitet til NIF. Alle klubber er pålagt å gjøre denne rapporteringen. Vi minner, som tidligere om å fordele medlemmer på aktivitet. Dette er også viktig i forhold til lisens. Forbundskontoret vil følge opp med mer informasjon om rapportering utover i april. Det er viktig at dette blir gjort riktig, og kontoret vil være behjelpelige underveis. Vi anbefaler at klubber setter i gang med rapporteringen snarlig, det gjør oppfølgingen lettere!

Politiattest

Vi har i epost i mars gjort alle klubber oppmerksomme på behovet for innrapporteringen av gyldig politiattest. Vi ber alle klubber sørge for at dette nå er ivaretatt og rapport riktig. Ta kontakt med forbundskontoret dersom noe er uklart.

Vi vil informere om det nedenforstående i en egen utlysning, men tar det også med her: 

Norges Roforbund søker frivillige – Sjåfør

NR søker etter personer som på frivillig basis som kan hjelpe oss med båttransport rundt om i Europa i forbindelse med deltakelse på internasjonale regattaer eller samlinger. Vi ønsker å skaffe oss oversikt over personer som vil stille opp som sjåfører, og som vi kan kontakte ved behov.

Vi søker derfor etter positive, arbeidsomme og strukturerte personer med et sterkt ønske om å bidra til norsk rosport.  Du må ha noe erfaring fra transport av robåter på tilhenger og et gyldig BE sertifikat.

Ta kontakt med generalsekretær Sverke (sverke.lorgen@roing.no) dersom du er interessert.  Roforbundet dekker utgifter etter regning (i hovedsak kost & losji) ved slike reiser.

Norges Roforbund søker frivillig – Materialforvalter

Vi søker også etter en person som på frivillig basis kan hjelpe oss med å holde oversikt, organisere vedlikehold og struktur på våre eiendeler.  Dette gjelder i hovedsak Norges Roforbund sine konkurransebåter, følgebåter, biler, tilhengere og annet utstyr som er eid av Roforbundet.  Hovedbase vil være på Årungen Rostadion.

Vi søker etter en positiv, arbeidsom og strukturert person med et sterkt ønske om å bidra til norsk rosport.  Er du en optimistisk person med positiv grunnholdning, som og liker å skape system og orden, så er du rett person. Ta kontakt med generalsekretær Sverke (sverke.lorgen@roing.no) dersom du er interessert.