Nyheter
#Internasjonal regatta
Estela Re-Ma
Estela Re-Ma

Sølv i junior Eurpamesterskapet 2021

Det var en stor tropp som ble tatt ut på 21 utøvere og fire trenere. 

Bergensgjengen ankom sent onsdag før Oslogjengen fulgte opp torsdag formiddag. München viste seg fra sin litt triste side med småregn og lavt skydekke. Etter en lengre stund hos akkrediteringskontoret og mye papirer som skulle scannes, var det rigging som stod for tur.

Torsdagen bestod av to økter på vannet med lunch på banen (selvfølgelig schnitzel med potet og agurk mos) før det bar til hotellet. Der var det mer schnitzel, men i kyllingformat denne gangen. Kvelden ble brukt på rommet godt fylt opp med coca-cola, sjokolade og chips. Fredagen startet først i 8 tiden med frokost og avreise banen da den ikke åpnet før kl 10:00. Alle fikk en god økt, til tross for at det var mye mere folk og båter enn dagen før. Det var nok også flere som kjente at nervene kom på da båtplassen plutselig var full. Ettermiddagen gikk til å slappe av, en liten tur i slottsparken og en aldri så liten fotosession med Estela.

Lørdag morgen startet tidlig med frokost i seksdraget før det var duket for morgenøkt for samtlige lag kl 07:30. Deretter braket forsøkene løs, og da gikk det i ett. Mellom forsøkene og finalene, så var det duket for reserveløp. Norge hadde to supereserve, en for paråret og en for enåret, der de begge stilte i singlesculler. Det ble en sterk 2.plass på paråretreserven etterfulgt av enåretreserven som tok en 5.plass.

Lørdag ble det en tidlig kveld, før et par av båtene igjen tok en morgenøkt tidlig søndag morgen. Da var det is på bryggen, og på båter og årer, så her var det bare å pakke seg godt inn i ulltøy. Videre var det duket for semifinaler, eller rett i finale for noen. Toer uten imponerte ved å vinne semifinalen sin, samt var dobbeltsculler veldig nære 3.plassen dog surret de litt første 100m som gjorde at de fikk litt mye å ta igjen. Åtteren var kvalifisert rett til B finale etter lørdagens løp (og litt strabaser med for lett båt, men det løste seg heldigvis!). Damedobbeltsculleren var også kvalifisert rett til C finale under lørdags løp.

Jentene var først ut i sin C finale, og det var aldri noen tvil om at dette løpet skulle de eie. De dro fra centimeter for centimeter og vant finalen med åpent vann ned til Nederland. Deretter var det guttedobbelen som skulle til pers i B finale, og der fikk de revansje på starten fra semien, og kom godt ut. De ledet feltet etter 600 meter rodd og Italia måtte se seg slått selv etter innspurten hvor de prøvde hardt, men Norge svarte. For Norges del var det nok bra at banen ikke var 150 m lengre denne gangen, og det ble seier i B finalen for guttene i dobbeltsculler. Dobbeltfireren fulgte opp i B finalen og rodde et mye sterkere løp enn hva de hittil hadde prestert, og spurtet godt de siste 500 m, og der var det bare et lag som klarte å holde Norge bak seg. Det ble en 8.plass totalt på guttene i dobbeltfireren. Neste båt ut var åtteren, og det må nevnes at det er 40 år siden Norge sist stilte med en junioråtter internasjonalt. Guttene gikk ut og hang med feltet hele veien, før de satte inn tidenes spurt som Nederland ikke klarte å svare på og åtteren vår fra Nordåsen i Bergen fikk vist hva de er laget av og fikk dermed en total 8.plass i mesterskapet. Deretter var alle øyne på toer uten fra Fana, de som allerede hadde en 5.plass fra junior VM i sommer og har vist god fremgang etter mange år i båten sammen. De gikk ut og var med i feltet, bauball mot bauball, tak for tak. Romania ledet, men bak de var det tett om plassene. Fana passerte 1000 meter, og vi vet at de er sterkest på siste halvdel. Det viste de denne gangen også, for de fikk plassert seg på en andreplass og spurtet som aldri før. Brølene deres kunne man høre lang vei, der var det mye følelser som fikk utløp. Guttene smilte som aldri før, og det var en rørt gjeng som overholdt premieutdelingen.

Det var strenge koronarestriksjoner på banen, så her var det ingen kontakt mellom den norske heiagjengen og utøverne. Allikevel skal heiagjengen takkes for masse norske flagg og høye brøl fra tribuneområdet. Vi var aldri i tvil om en norsk båt var i aksjon. Utrolig gøy å se en så stor heiagjeng!

Dette er en utøvergjeng som har mye spennende i vente fremover, med så mange gode prestasjoner og løp som ble levert denne helgen.

Gratulerer til Aksel og Einar, Tore og Fana Roklub med sølvmedalje!

Takk for en strålende tur, sterk innsats av involverte trenere både før og underveis og utøvere som ville erfare og skape gode prestasjoner.