Nyheter
#Internasjonal regatta

SØLV, SØLV og BRONSE, verdenscup 3 2016

Oppsummering av WC 3 2016 i Poznan

19.06.2016

2016 World Rowing Cup 3 i Poznan

SØLV til Brun/Strandli, SØLV til Skarstein og BRONSE til LM4x

Gode norske dager i Poznan: SØLV til Brun/Strandli, SØLV til Skarstein og BRONSE til LM4x! Tjøm i finalen i sin tredje verdenscup på rad! Og Madsen med "gjennombrudd" i singelsculler, med superspurt og photofinish. "Jag är jätte nöjd" sier landslagstrener Flodin. "Hade också Tufte/Borch tagit medalj, som de hade fortjent, hade jag varit enormt nöjd."

Norge stilte med uvanlig stor tropp i verdesncupavslutningen i Poznan denne helgen. Hele 15 roere, hvorav 5 kvinner og 10 menn, fordelt på fire jentebåter, og fem guttebåter.

Kristoffer Brun (Bergens) og Are Strandli (Stavanger) fortsetter å imponere, SØLV i lettvekt menn dobbeltsculler (LM2x). Og det helt uten formtopping!

Birgit Skarstein (Christiania) tok SØLV i para kvinner singelsculler (ASW1x). Et tøft og tett løp der hun knuste den gamle verdensrekorden med 5 sekunder, men likevel måtte se seg slått av GBR med et drøyt sekund.

Petter Svingen (NSR), Ola Larsson (Moss), Jens Holm(Sarpsborg) og Didrik Wie-Soltvedt (Bergens) i lettvekt menn dobbeltfirer (LM4x) fikk også teste premipodiet da de hentet sine BRONSE-medaljer. De hadde ingen U23-lag forans seg, og slo Sverige, som de hadde tapt for i Holland Beker. Få lag, men brukbart nivå og god prestasjon.

Kjetil Borch (Horten) og Olaf Tufte (Horten) gikk for medalje i menn dobbeltsculler (M2x), men klarte "bare" fjerde plass. Litt småsaker å justere og formtopping mot OL så er medalje klart innen rekkevidde.

Ask Tjøm (Tønsberg) i lettvekt menn singelsculler (LM1x) er en usedvanlig offensiv roer. Med helgens 6. plasss i A-finalen var han i sin fjerde internasjonale finale, av fire mulige (EM og 3 verdenscuper), denne sesongen!  

Marianne Madsen (Christiania) i kvinner singelsculler (W1x) har hatt godt av internasjnal erfaring og har utviklet seg mye denne sesonge. Denne helgen fikk hun sitt "gjennombrudd", med B-finale og seier i supertight spurtduell med photofinish. Den velfortjente 10. plassen har hun all grunn til å være fornøyd med.

Nils Jakob Hoff (Fana) i menn singelsculler (M1x) rodde en veldig bra kvartfinale, men klarte ikke helt å følge opp i semifinalen og B-finalen, og ble nr 11 totalt.

Dette var hans første skikkelig konkurranse i singelsculler på mange år, og viktig gjennomkjøring. Nå gjelder det å ta med seg det som var bra, og lære av det som ikke fungerte like bra i videre forberedelser mot OL.

Anna Een Sture (NSR) og Hanna Gailis Inntjore(Kristiansand) ble nr 12 og sist i kvinner toer uten (W2-). De har utviklet seg bra siden WRC1 i Varese, og avstanden frem er ikke avskrekkende. Bra potensiale i båten, så med litt mer erfaring og tålmodighet så kan dette bli veldig bra.

Thea Helseth (Aalesunds) ble nr 17 i kvinner singelsculler (W1x) i sin verdenscup-debut. Thea tilhører, som Anna, Hanna og Marianne, et knippe spennende talentfulle jenter på vei opp. Det er bare å glede seg til OL2020!

Foto: Gaute J Tjøm