Nyheter
#Studentroing

Sommeruniversiaden 2015

Oppsummering sommeruniversiaden 2015

07.07.2015

Sommeruniversiaden i Gwangju er ikke over, men roerne hadde i dag sinsiste konkurransedag med finaler. For Norges del betød det B-finale forHallvard Bjørkelund i singelsculler og A-finale for herreåtteren fraNTNUI. 

Hallvard var førstemann ut av de to båtklassene. Tross en litt roligførste 500m satt han derimot inn godt med krefter opp til passering 1000m oghadde raskeste 500m tid av alle i denne delen av løpet. Det ga ham avansementtil tredjeplassen og i den siste 500m til mål gjorde han et godt forsøk på å taigjen nummer to fra USA. Det var dessverre for langt opp og Hallvard inn i mål1.50 sekunder bak til en tredjeplass. B-finalen ble vunnet av KAZ og Hallvardreiser hjem fra Chungju med en 9. plass i bagasjen.

I rosportens flaggskip, åtter, var det stor spenning knyttet til omherrene fra NTNUI ville klare å legge seg i ett høyere gir og avansere frafemteplassen de oppnådde i race for lanes søndag. Ikledd sine karakteristiskegrønne, gule og sorte sokker var de utseendemessig de raskeste på start.Dessverre/heldigvis handler ikke roing om utseende alene og gutta fikk en hardturn med å holde følge med USA som stormet ut fra start ned de første 500m medUKR og NED hakk i hæl. NTNUI har en matchvekt vel hundre kg under det USA ogUKR kunne skilte med. Og de norske gutta gjorde et tappert forsøk med å holdefølge, deres første 500m-tid ble klokket inn på 01:23,81, som tilsier enprognosert 2000m tid på 05:35,24 eller 8 sekunder under bestetid på 05:43,64,satt under de europeiske studentleker i fjor. Den 500m må ha sittet godt ilårene resten av løpet inn. NTNUI inn sist, 17.6 sekunder bak de amerikanskevinnerne.

Semer informasjon og detaljer på vår Universiade-spesial med oppsummering dag fordag og resultatlister.

06.07.2015

Nivået på de øverste plasseringene i Sommeruniversiaden er meget høyt,i noen båtklasser stiller det verdensmestere fra året før og det har også hendtat medaljevinnere i Universiaden tar gull i VM senere samme år. For de norskeroerne i dag var det en tøff dag i Chungju.

 

Lettvekt damer dobbeltsculler (LW2x) – 12 nasjoner

Gjennom hele mesterskapet har de to norske jentene, Karen Marie ogStine, funnet det for tøft å bli med fronten av feltet ut på de første 500m. Idagens B-finale var det 4.76 sekunder opp til førsteplassen ved førstepassering, men jentene hadde en god duell mot USA like fullt. Ved passeringhalvveis var det lite å gjøre med fronten av feltet, men fremdeles kontakt medamerikanerne. På tredje 500m sprekker Russland, og de norske jentene ror lettforbi inn til mål. Karen Marie og Stine noterer feltets beste siste-500m, menmå dessverre se seg slått av USA i sluttspurten over målstreken, med bare 49hundredeler. Femteplass i B-finalen betyr en ellevteplass totalt iSommeruniversiaden. 

Herrer toer (M2-) – 13 nasjoner

I sin B-finale ble det igjen for tøft, Christopher og Kristoffer haddeden tregeste første 500m, men holdt trøkket bedre oppe gjennom den neste til1000m og halvveis. Det var lenge åpent om nordmennene ville kunne taKazakhstan, gjennom de midtre 1000m holdt båtene tilnærmet samme fart. I densiste 500m satt Kazakhstan inn et høyere gir og tok ytterligere to sekunder pånordmennene. Christopher og Kristoffer inn til en femteplass og dermedellevteplass totalt.

Sevår Universiadespesial for ytterligere informasjon.

Christopher og Kristoffer i M2- og Hallvard i M1x fikk det begge fortøft i sine semifinaler. Som nr 6 og sisteplass over målstreken betyr detB-finale på begge båter. M2- ror sin i dag, mens Hallvard ror for plassering imorgen.

 

B-finalene blir dessverre ikke kringkastet via www.livefisu.tv ellervist på Eurosport. Det er kun TV-produksjon av A-finaleløp. 

05.07.2015

Det erikke bare hjemme i Norge det har vært godt og varmt denne helgen. Roerne iChungju har fått smake på 30 graders fuktig hete og tilnærmet ingen vind isøndagens forsøksheat.

Førstepar ut var lettvekt damer dobbeltsculler med Karen Marie Belsby og StineEriksen Hammer. De fikk det ikke helt til å stemme ut fra start i forsøket ogdessverre hang de ikke med feltet i oppsamlingen heller. B-finale venter mandagmorgen, norsk tid.

Herretoerenmed Christopher Wolff og Kristoffer Lorentzen var bakest i feltet ved første500m passering i det tredje og siste forsøksheatet. Men rodde seg opp og forbiKazakhstan innenn halvveis, derfra kontrollerte de inn til en tredjeplass ogdirektebillett til semifinaleplass. De starter i bane 1 i det andre semifinalennatt til mandag.

Iherrenes singelsculler var Hallvard Bjørklund ut som tredjemann fra start, menopplevde nok at avstanden opp til andreplassen og direkte semifinaleplass blefor stor og satt nok farten ned inn til mål og fjerdeplass i heatet. Ioppsamlingen hadde han god kontroll på siste semifinalebillett fra start tilmål. Det blir spennende å se hvordan Hallvard angriper nattens andre semifinalefra bane 6.

NTNUI-åtterenfikk teste forholdene og racetempoet i sitt race for lanes søndag. Tross enlitt treg første 500m bet de seg fast på Russland og Ungarn, men rotet det litttil i tredje 500m, så russerne fikk rodd over linjen med nordmennene på enfemte. Mandag har herreåtteren fri, men tirsdag er det full fart og medaljekampi A-finalen.

Følg også Universiadespesialen som oppdateres fortløpende.

Finaleløpenekan også følges på www.livefisu.tv ogEurosport vil sende en oppsummering både mandag og tirsdag.