Nyheter
Trening på Årungen vår 2022, foto: Marte Krogsrud
Trening på Årungen vår 2022, foto: Marte Krogsrud

Sportslig leder Daniel Berge om sesongåpningen

Til helgen er det sesongåpning på Årungen når Ormsund Roklub arrangerer regatta med 420 påmeldte lag. Vi har tatt en liten prat med Daniel Berge om sesongåpningen og de nasjonale regattaene. Det vil også komme en egen artikkel om sesongoppkjøringen til landslaget.

Tekst: Viktor Sødal

- Vi synes det er viktig å stille opp på de nasjonale regattaene og vise at elitelaget er der, noe som også har vært etterspurt da vi har fått tilbakemelding på at vi noen ganger har vært litt fraværende. Utfordringen de siste to årene har jo vært at det nesten ikke har vært regattaer. Det er derfor veldig gledelig at vi kan stille med troppen vår i kommende helgs regatta og Østlandsregattaen 21-22. mai, forteller Daniel Berge. 

- Disse regattaene blir en god målestokk innad hvor vi også får testet båter mot hverandre i testløp, så dette er en del av oppkjøringen til internasjonale regattaer. Det har vært litt sykdom i troppen så det er mulig det blir noen som dessverre må trekke seg før regattaen, sier han.

På lørdag stiller både landslagets tung- og lettvektere i åpen klasse og på søndag vil de fleste av utøverne ro i lagbåter. 

Gledelig med mange lagbåter
Hva følger så Berge og resten av det sportslige apparatet i forbundet med på i de nasjonale regattaene?

- Jeg har gode folk rundt meg som følger med i de yngre klassene hvor spesielt Marte, Seb,  Johan og Per-Helge følger ekstra med. Litt av utfordringen vår er å få opp rekrutteringen i de forskjellige junior- og u23-klassene på kvinnesiden, samt at vi håper at vi vil se flere parautøvere på regattaene utover våren. Det er veldig gledelig at det er meldt på mange lagbåter i juniorklassene. Det viser at det spirer og gror i roklubbene, sier han. 

Regattaen blir livestreamet. Startlister og resultater finner du på roing.no

Livestream: Norges Roforbunds youtubekanal

Startliste: Startliste forsommerkapproingen

Resultater: Resultatlister

Her er listen med landslagsutøvere som stiller i de forskjellige båtklassene:

Lørdag:

13.39, Para, Damer: Birgit Skarstein

14.06 (finale), 1x, Damer: Oda Madland Aagesen, Maia Emilie Lund, Thea Helseth, Jenny Rørvik, Siri Eva Kristiansen. Forsøk starter 08.52.

14.13 (finale), 1x, Herrer: Kristoffer Brun, Ole Amund Storlien, Ask Jarl Tjøm, Jens Holm, Martin Helseth, Oskar Sødal, Erik Solbakken, Oscar Helvig, Lars Martin Benske, Erling Øyaseter. Forsøkene starter 08.10 og semifinale starter 11.59.

16.29, 2-, Mathias Wie og Einar Solbakken. 

Søndag: 

11.21, 2x, Damer: Thea Helseth og Jenny Marie Rørvik, Oda Madland Aagesen og Maia Emilie Lund.

11.35 (finale), 2x, Herrer: Kristoffer Brun og Oscar Helvig, Jens Holm og Oskar Sødal, Ask Tjøm og Lars Benske, Martin Helseth og Erik Solbakken. Forsøk starter 07.28.

12.31, 4x, Damer: Thea Helseth, Jenny Marie Rørvik, Siri Eva Kristiansen + en svensk utøver i båten.

12.38, 4-, Herrer: Einar Solbakken, Ole Amund Storlien, Erling Holst Øyasæter, Mathias Føyner Wie

12.45, Para, Damer: Birgit Skarstein

13.56, 1x, Herrer: Erling Øyaseter

16.03, 4x, Herrer: Martin Helseth, Erik Solbakken, Oscar Stabe Helvig, Kristoffer Brun. 

                  Ask Jarl Tjøm, Oskar Sødal, Jens Nicolai Holm, Lars Martin Benske