Nyheter

Status Lerøycup etter vårens regattaer

Vårens regattaer er vel blåst og det har vært fantastisk å kunne ha regattaer igjen uten restriksjoner. Det er til sammen 226 juniorroere som har stilt i årets Lerøycup og samlet viktige poeng til seg selv og lodd til klubben. Vi er nå halvveis i sesongen med vårens regattaer unnagjort. Neste regatta det er mulig å hente poeng og lodd på er Tunevannsregattaen 13/14 august.

-         Det er veldig gledelig at vi ser det er god deltagelse i lagbåter, sier Visepresident i Norges Roforbund Eva Hansen som er ansvarlig for området regatta, og fortsetter: Vi har vært bekymret for hvordan deltagelsen kom til å bli i etterkant av covid, men ser at klubber har vært gode på å beholde de aktivite. Utfordringen nå blir å klare å rekruttere nye utøvere til de lavere aldersklassene U15 og U17.  

Se lodd og poengoversikt samt regler her

Lerøycupen sitt hovedformål er å stimulere til økt lagbåtroing i regatta. Lagbåtroing er viktig for å styrke miljøet i klubbene og på tvers av klubbene ved kombinasjonslag. Å ro lagbåt uansett nivå gir deg mulighet til å dele opplevelsen med noen andre, samtidig som du kan dele av din kunnskap og erfaring og være med på å løfte hele laget og øke aktiviteten i rosporten. For hver lagbåt som stiller til start mottar klubbene lodd som vi trekker en romaskin i hver klasse på siste regatta. Alle utøvere som deltar i regatta i år vil også motta en pin som kan festes på klubbjakken. Valøren på pinnen bestemmes ut fra hvor mange regattaer du har deltatt på. Det er også en «individuell» konkurranse der vi kårer «most valuable rower» den roeren med flest 1, 2, og 3je plasser som vil vinne en premie som kan tilfalle klubben.  

U15

I U15 klassen har det totalt stilt 59 roere til start i lagbåter, 31 jenter og 28 gutter. For hver start mottar klubben et lodd som er med i trekningen for en romaskin til klubben som trekkes under ungdomsmesterskapet på Os 17/18 september. Det er Norske Studenters Roklub som leder her med 98 lodd, fulgt av Aalesunds med 52 lodd og Ormsund med 38 lodd. Dameklassen ledes av Aalesunds Andrea Skarbøvik Storøy med 27 poeng Bergens Linn Kristin Vevatne kuntre poeng bak med 24 poeng. På herre siden er det Bergens Eirik Fiskerstrandsom leder klassen med 30 poeng også kun 3 poeng foran lagkameraten Andreas Tolmed 27 poeng.

U17

I U17 klassen har det totalt stilt 88 roere, 41 damer og 47 herrer. Denne klassen vil også motta klubbpremien under Ungdomsmesterskapet på Os. Her er det Bergens roklub som leder med flest lodd med 128 lodd, fulgt av Christiania Roklub med 121 lodd og Horten roklubb med 54 lodd. På damesiden er det likt mellom Årungen Roklubbs Elena Ennals og Eir Storbekkrønning Sollibegge med 28 poeng med Drammens Nora Njaastad på tredje med 21 poeng. På herresiden er det Bergens Daniel Lucchesi som leder foran lagkamerat Eivind Vevatne med henholdsvis 30 og 29 poeng.

U19

U19 klassen er klassen med størst deltagelse i år med 55 damerog 60 herrer. (i noen tilfeller vil utøvere fra U17 klassen også dukke opp i U19 klassen da det er lov å stille en klasse opp). Denne klassen vil få utdelt premienunder Kjørbosprinten i Bærum 3/4 september. Christiania Roklub leder med 161 lodd foran Bærum roklub med 122 lodd og Bergens med tredje mest lodd med 96 lodd. På damesiden er det Julia Grønnestad, Stavanger roklub som leder med 23 poeng foran lagvenninne Teresa Shevchuk med 21 poeng. På herresiden er det likt mellom Bærums Marcus Stundalde Vos og Christian August Riis begge med 31 poeng foran lagkamerat Sander Stundal de Vos med 28 poeng.

For høstsesongen vil det være mulig for U15 og U17 og hente flere poeng og lodd under Årungenregattaen (som arrangeres sammen med NM) 17/18 august, Kjørbosprinten 3/4 september og Ungdomsmesterskapet 17/18 september. For U19 er det mulig å hente poeng og lodd under NM og Kjørbosprinten.