Nyheter

Straks klart for Studentmesterskapet 2024

Rekordpåmelding for 2024-utgaven av Student-NM

Mens mange av landets aktive klubber etter hvert rigger seg til på Årungen for Årungregattaen første helgen i mai, vil landets mange studentroere reise til Nordåsvannet i Bergen for det gjeve Studentmesterskapet.

- I år er det hele 30 påmeldte åttere, forteller leder av studentenes regattastyre 2024, Helene Akselsen.

Studentmesterskapet begynte i 2006 da Sebastian Cybek og Christian Tellefsen ønsket en regatta for studentene. Sakte men sikkert har det blitt et stadig større antall deltakere.

- Det er 15 damebåter og 15 herrebåter fordelt på tolv klubber i år. I 2022 var det elleve studentklubber med fordelingen 9 damebåter og 12 herrebåter. Vi ser altså en økning på 81 flere deltakere/9 båter på bare to år, opplyser Helene:

- I år deltar også Jagiellonian Rowling Club, en roklubb bestående av norske medisinstudenter i Polen. De kommer hele veien fra Krakow og til Bergen for å delta i Studentmesterskapet. Vi har også deltakende klubber fra Oslo og Trondheim.

Studentmesterskapet er den eneste regattaen som er forbeholdt studentroklubbene. Styret som arrangerer mesterskapet består av representanter fra alle deltakende klubber.

- Det er heller ingen kvalifisering for å delta,  det spiller nok en stor rolle for hvor mange deltakere hver klubb sender til regattaen. Vi må nok vurdere om regattaen bør utvides til to dager, for å kunne støtte den økende mengden deltakere. Men per nå er det fortsatt gjennomførbart på en dag.

- Vi liker å si at studentregattaen er vårens store happening, engasjementet er til å ta og føle på når vi nå bare er knappe to uker unna.