Nyheter
#Studentroing

Student EM 2015

Student EM 2015

16.09.2015
Årets Europamesterskap i roing for studenter ble avholdt på Maschsee i den tyske byen Hannover. Hannover er kjent for sine mange roklubber, men nå også for å ha holdt det beste Student-EM i roing noensinne. NTNUI hadde med seier i fjorårets Studentregatta i Bergen kvalifisert en dame- og herreåtter. Oppkjøringen startet andre uka i august, noe som ville gi de 16 utvalgte damene og herrene akkurat 4 uker med oppkjøring før forsøksheatet gikk av stabelen torsdag 10.september.

Oppkjøringen ble preget av nydelig trøndervær, træler og god coaching fra innleide Mads Frank fra Oxford Brookes University. Med Mads sin ekspertise rundt roing gjorde begge båtene store fremskritt under hans ledelse.

Avreise til Hannover var satt til onsdag 9.september med planlagt avgang klokken 06.00, men grunnet streik i Lufthansa sendte SAS 18 studenter på en europeisk rundtur. I Hannover ble jentene tildelt båten Octopussy, en Empacher fra 2012. Gutta derimot ble tildelt en særdeles sliten lokal åtter fra tidlig 90-tallet. Det skal sies at det bare var Olav Kallerud og Haakon Hagen som var eldre enn båten... Etter mye om og men ble guttene servert Celle RV, Hannovers raskeste Empacher. Plutselig var det ikke mulig å skylde på båten.

Første økt ble gjennomført torsdagsmorgen der det ble avdekket en skade på stråk, Mads Lid. Han måtte senere samme dag trekke seg, inn kom den gamle ringreven Olav Kallerud. I damenes forsøk endte NTNUI på en 3.plass på tiden 7.22.45. I heatet møtte de Cambridge sitt elitelag som senere skulle vise seg å stå øverst på pallen. Tredjeplassen sendte dem til oppsamling dagen etterpå. Herrene fra NTNUI leverte et ok gjennomført løp, en 2.plass klokket inn på tiden 6.06.73 som sendte båten direkte til semifinale mot ETH Zürich og Oxford Brookes. Jentene og gutta ble alle enige om at vi måtte opp noen hakk for å avansere til A-finale lørdag.

Jentenes oppsamling fredag var et skikkelig syreløp der de endte på den forsmedelige 5.plassen som sendte båten ut av Student-EM. Guttene fikk det utrolig tøft noen timer senere mot ETH og Oxford Brookes. Oxford tok tidlig kommandoen og styrte løpet akkurat som de ville. NTNUI endte på 5.plass på tiden 6.05.37, bare 2 tideler bak 4.plassen. Det skal nevnes at fem av gutta som satt i båten til Oxford satt i GBR sin åtter i U23 VM tidligere i år.

Med 5.plass var det klart at herrene skulle ro B-finale lørdag. I B-finalen møtte NTNUI Universitet i Ålborg, en åtter som i sine forsøk hadde vist seg å være en sterk utfordrer. I B-finalen endte NTNUI på den sure 5.plassen, 11.plass totalt. Lørdagen ble avsluttet med bytting av drakter og en real avslutningsfest som gjorde at turen hjem søndag morgen 07:00 ikke var så behagelig.