Student VM 2016

SVM'16 oppsummert

SVM'16 oppsummert

05.09.2016

Alle bilder: Steve McArthur - Rowing Celebration

Forsøksløpene

I det første forsøksløpet i åtter på Lake Malta i Poznan var det Frankrike som tok kommando fra start. Lista ble lagt høyt etter at franskmennene noterte 1:22.53 på første 500m og rodde heatseieren i land på 5:33.17. I det andre forsøksheatet var det som ventet hjemmelaget Polen som satte heatstandarden ut fra startblokkene. Ved passering 500m noterte polakkene 1:25.13, Norge +5.08 bak, på en fjerde. Da må det en voldsom spurt til for at nordmennene kan snyte hjemmelaget for direkte avansement.

               Den avstanden blir dessverre for stor for Norgesåtteren, men våre åtte unge menn og Sara Hegge som cox får likevel en tøff duell med Sveits på vei til mål. Norge spiser opp forspranget Sveits har etter hvert som hver 500m passeres. Inn på siste 500m ser det ut til at det er vikingene fra nord som skal ta tredjeplassen foran urmakerne, men sistnevnte har marginene på sin side og kan klokke seg inn 22 hundredeler foran Norge. Polen går rett videre på tiden 05:40.41, Norge +9.10 bak og til oppsamling med Sveits, Tsjekkia, samt Storbritannia, Nederland og Ungarn fra det første forsøksheatet.

Se detaljert resultatliste for H2 her.

Oppsamlingen

I oppsamlingen får ikke Norge maskineriet til å fremstå like finslipt som sine motstanderes. +7.63 sek teller det i avstand mellom baugballen til Storbritannia i front og Norge. Eneste trøsten får være at Ungarn ligger foreløpig sist, nesten sekundet bak Norge igjen. Men opp til den avgjørende fjerdeplassen for videre avansement til A-finale er det +2.65 sek, som ved 500m-merket innehas av Sveits.

               Og Sveits flekser muskler i neste delstrekning opp til 1000m, noteres på foreløpig tredjeplass bak Storbritannia og Nederland. Ned til Tsjekkia er det ikke mer enn tre og en halv tidel, Ungarn har rodd seg forbi Norge og leder med nesten sekundet. Finner Norge den nødvendige synkroniseringen i sine åtte individuelle kraftkurver som akselererer åtteren opp igjen til minst fjerdeplass før mål?

               Ved 1500m har Tsjekkia kranglet seg foran Sveits igjen, Ungarn foran Norge, men begge utenfor det gode A-finaleselskap. I front er det uendret, Storbritannia har kommandoen foran sine kanalnabo Nederland.

               Inn i mål spurtes det på alle bauger (og fronter). Nederland spiser opp to sekunder av ledelsen til Storbritannia. Tsjekkia holder stand med tredjeplassen og både Norge og Ungarn ror seg forbi Sveits. +0.47 sek skiller mellom finaleplass og B-finale mellom fjerdeplass og femteplassen. Dessverre for Norgesåtteren er det Ungarn som får målsignalet først, dermed venter B-finale på nordmennene mot Sveits. Storbritannia i mål på tiden 5:46.72, Norge +11.07 bak.

Se detaljert resultatliste for R1 her.

B-finalen

I B-finalen er Sveits for tredje gang kjappere ut fra startblokkene enn Norge og tar føringen på den siste 2000m-duellen. Norge klarer å ta igjen nesten halvparten av forspranget innen passering halvveis på 1000m. Og fortsetter å plukke cm fra ledelsen til Sveits opp til passering 1500m. Men sveitserne mobiliserer mest båtfart i den siste 500m og vinner på tiden 5:57.12, +1.85 sek foran Norge.

Det betyr at årets Student-VM avsluttes med Norge på en åttendeplass av åtte. Og et samstemt lag er enige om at det langt fra svarer til forventningene de hadde inn i mesterskapet. Vi satser på at gjengen som deltar i neste runde med Student-VM om to år på Mar del Plata i Argentina får litt mer optimale forberedelser og er med og kjemper om medaljene i en A-finale.

Se detaljert resultatliste for FB her.