Nyheter
#Studentroing

Studentmesterskapet 2014

Helgen 10-11. mai var det igjen duket for Studentmesterskap i roing, i kanskje det beste været i som har vært i mesterskapets 9 år lange historie. Nordåsvannet lå som et speil, og Bergen kunne by på meget sommerlige temperaturer.

Før mesterskapet var det knyttet spenning til om NTNUI kunne holde på sin lange seiersrekke, og ikke minst til hvem som ville bli ”best i byen”.  Ryktene ville ha det til at NTNUI hadde flere nye i lagene enn tidligere, samtidig som flere av Bergenslagene hadde trent svært godt.

Gjennom dagens løp viste det seg at de grønnkledde fra Trondheim fortsatt var best.

I herrenes finale fulgte Sjøkrigsskolen imponerende lenge, og rodde inn til 2. plass, tett fulgt av NTNUI2.  Justitia har hatt et høyt aktivitetsnivå de siste årene, blant annet med deltagelse i Redbull X-row. I år måtte de likevel se seg slått av erkerivalene fra NHH, som tok hjem 4. plassen. På 5. plass fulge medisin, som stilte et lag utelukkende bestående av 1. klassinger.  ”– Vårt langsiktige mål er å vinne hele greien i 2019! ” ble det slått fast under lørdagens bankett.

I dameklassen gikk det en støkk gjennom publikum allerede i forsøksløpet, da favorittene fra NTNUI lå bak hele første 1000 meter av løpet. Etter en kraftanstrengelse kom de seg likevel først i mål, og gikk sammen med NHH oktagon direkte til finale. Etter oppsamlingsløp fikk de selskap av  Justitia 1 og medisin.   I finalen tok NTNUI ledelsen fra start. Løpet ble likevel en spennende affære, og NTNUI var kun en lengde foran Justitia  i mål.  Om juristene fortsetter utviklingen, kan det være håp om hjemmeseier neste år.  På 3. plass fulgte medisin, og i likhet med herrelaget hadde også de mange nye i båten, noe som gjorde at de kanskje var det blideste laget etter målgang. Utenfor pallen fulgte NHHI Okotagon, og Justitia 2.

Det hele ble avrundet med en utmerket bankett på Dragefjellet, med taler og sanger langt ut i de små timer.