Nyheter
#Studentroing

Studentmesterskapet 2015

Årets vakreste eventyr er lørdag 2.mai i gang på Nordåsvatnet i Bergen, Studentregattaen i Bergen avholdes for tiende gang! Og med rekordstor deltagelse fra sju norske universitet og høgskoler, samt de norske medisinerstudentene fra Krakow i Polen. 10 studentidrettslag stiller til start med hele 18 åttere, likt fordelt mellom herre- og dameklassene.

Regattaen ble for første gang avholdt i 2006 etter at BI-student og tidligere juniorlandslagsroer, Christian Tellefsen, ønsket å se hvem av NHH og Handelshøyskolen BI som var raskeste studentåtter mellom de sju fjell. Jusstudentene hang seg på og den første regattaen skrev seg inn i historiebøkene med NHH som vinner. Nyss om regattaen spredte seg raskt til teknologihovedstaden og fra 2007 har NTNUI eller fjellapene fra nord lagt NHH, Justitia og BI i kjølvannet bak seg, på både herre- og damesiden. Til dags dato har de andre studentlagene ennå til gode å krysse mållinjen med baugballen foran de grønnkledde fra Trondheim.

I 2008 danner jentene på NHH sitt eget damelag, NHHI Oktagon og året etter plukker sjøkrigsskolens kadetter opp årene igjen og stiller til start som Royal Norwegian Naval Academy Boat Club. På UiB mister dessuten jusstudentene eneretten på å representere universitetet etter at medisinerne danner Medisinsk roklubb. Og med det virkelig gjør Bergen til hovedstad for norsk studentroing.

Selv om Studentregattaen sprang ut fra BI Bergen tok det relativt lang tid før moderinstitusjonen i Oslo og Nydalen fikk stablet sammen et lag og det er først i år at de er klare til start på Nordåsvatnet. Treg tur over fjellet til tross er det veldig hyggelig å se dem mellom de sju fjell i år!

Et av de mer fargerike innslagene på Studentregattaen er Jagellonian Rowing Club, fra universitet med samme navn i Krakow, Polen. På tross av at de per norsk idretts og studentidretts definisjon aldri kan vinne tittelen norsk studentmester har de hovedsakelig norske medisinerstudentene like fullt tatt turen til Bergen siden første gang i 2010.

Høgskolen i Bergen hadde en kort visitt i regattaen med en enkelt deltagelse, men til regattaen i år er det en ny høgskole på plass denne gangen fra Lillehammer. Tross restriksjoner for roing grunnet fuglereservat stiller det et jentelag med jusstudiner fra OL-byen. Og heldigvis, på den tiende utgaven av regattaen, er BI Bergen igjen tilbake i regattaen med et jentelag fra BISI Bergen!

Følg med på Studentregattaens facebookside for oppdatering utover dagen! Første heat starter kl 11:30 og finalene går fra 15:55, med premieutdeling kl 17:00 på Fana roklubbs område ute på Langeholmen, vis-a-vis Gamlehaugen!