Nyheter
Foto: Stavanger Rk
Foto: Stavanger Rk

Svært vellykket regattahelg i Stavanger!

Stokkavannsregattaen 2022 samlet over 300 roere, trenere og støttespillere fra hele Norge i pinsehelgen – og Stavanger og Stokkavannet viste seg nok en gang fra sin aller beste side.

Forrige gang Stavanger Roklub kunne arrangere en nasjonalregatta var i 2019 og gleden var til å ta og føle på da de første klubbene ankom Stokkavannet rostadion fredag ettermiddag i strålende sol. Nå var ro-Norgeklar for å ro i Stavanger igjen!

Regattaledelsen hadde mottatt rundt 480 påmeldinger og så med stor glede fram til å starte og ta tiden på de i underkant av 250 roere som skulle ro i de forskjellige løpene.

Hele 16 klubber var representert – og ekstra gledelig å kunne ønske Årungen Ro- og Kajakklubb velkommen til Stavanger for første gang. Dessverre kansellerte Widerøe flyet fra Ålesund på fredag ettermiddag, noe som gjorde at de 17 roerne fra Aalesund Roklub ikke kunne bli med på regattaen før litt utpå dagen, lørdag.

Inkludert i Stokkavannsregattaen 2022 ble det også invitert til og arrangert Mastermesterskapet for første gang på tre år. Til tross for flere og gode oppfordringer, lykkes det ikke leder av Masterutvalget og arrangøren å få mer enn en håndfull påmeldinger til dette mesterskapet. – Hvorvar dere, Master-Norge?

Resultatmessig var det ingen store overraskelser. De båtene som hadde fått dispensasjon og kunne ro med nasjonalfarger på årene vant klart i både U19M1x og U19M2x begge dagene: både Ulrik Pharo fra Drammen Roklubb og Erik Hein og Marius Antonsen Thime fra Moss/Sarpsborg vant alle sine løp, de to sistnevnte vant også dobbeltsculler i seniorklassen.

Fay Lange fra Bærum Roklubb fortsetter å dominere i U19W1x-klassen og sammen med Kaja Munthe ble det også seier i U19 W2x begge dagene.

Sammen med Fana Roklubb, var også Bærum Roklubb representert i M8+ som også vant sitt løp – og er vel mer eller mindre klar for Nordiskmesterskap.

Fana dominerte ellers sterkt de enårede båtklassene og vant i klassene U19 M4- og U19 W4- og U19M2-, mens Stavanger Roklub var sterkest i U19W2- og vant det løpet på hjemmebane.

Ellers var Stokkvannsregattaen 2022 den aller første regattaen i Norge som ble gjennomført i det nye påmeldings- og avviklingssystemet til Norges Roforbund. Dette bød jo på endel utfordringer, men mest for alle påmelderne/deltakerklubbene som er vant til å sende etteranmeldinger mm direkte til regattakontoret forut for regattaen eller få utskrifter på papir av startlister, trekninger osv. I det nye systemet må de fikse korrigeringer selv frem til 24 timer før regattaledermøtet – og benytte seg av tilgangen til en alltid oppdatert startliste via nett.

Arrangørklubben Stavanger Roklub oppfordrer alle andreregattaarrangører om å ta systemet i bruk – dette er ikke fremtiden... det er nå, 2022.

Alt av resultater ligger på «hjemmesiden» til Stokkavannsregatten 2022 – Stokkavannsregattaen

 

Gå også inn på stavanger-roklub.no og se på fine bilder frahelgens regatta!