Nyheter

Svaksynte og blinde på trening med landslagsutøvere

Det var god stemning da Blinde- og Roforbundet møttes til felles hardøkt på Olympiatoppen

Torsdag i forrige uke deltok elitelandslagets Oscar Helvig, Kristoffer Brun og Birgit Skarstein i felles økt på Olympiatoppen med fem blinde og svaksynte utøvere, samt Idrettskonsulent fra Norges Blindeforbund, Adrian Lindgren, også han tildigere topproer.

«Det var veldig kjekt å få være med å veilede en så motivert gjeng» sier Kristoffer Brun.  «De var nysgjerrige og lærte teknikk fort. En del hadde rodd litt tidligere, og vi fikk en fin oppvarming med teknikkinnspill, før vi gjennomførte en god økt der de fikk kjørt hardt og kjent på litt laktat.»

Idrettskonsulent Adrian Lindgren sier at dette var en flott anledning til å få tilbakemelding og instruksjon på romaskin, som er et populært treningsapparat for utøvergruppen:

“Vi er veldig fornøyd med at vi fikk mulighet til å få veiledning av landslagsroerne, og dette øker nok interessen for videre trening, noe som kanskje etterhvert også kan føre til økter på vannet. En fin anledning til å få ordentlig tilbakemelding og instruksjon på romaskin da flere bruker det på treningssenter.”