Nyheter
#Organisasjon

Sverke Lorgen ny Generalsekretær i Norges Roforbund

Sverke Lorgen (50) er ansatt som ny Generalsekretær i Norges Roforbund. Han vil tiltre stillingen 1. januar 2024, men vil allerede nå i desember bruke en del tid på forbundskontoret.

Sverke er tidligere olympisk roer og deltok for Norge i OL i Barcelona i 1992.  Han har bakgrunn fra økonomi, energi og finans, og har også sittet som medlem i Norges Roforbund sitt Toppidrettsutvalg i flere perioder.

Sverke sier i en kommentar:

«Å være generalsekretær i Norges Roforbund forplikter. Det er et stolt forbund med en rå historie, og det er gledelig å være en del av laget som skal skrive videre på den.

Det er kjent at Roforbundet har hatt noen utfordringer, men inntrykket i organisasjonen – fra ansatte, tillitsvalgte, utøvere og klubbrepresentanter – er at alle vil være med på å skape et sterkt lag fremover. Det skal være kjekt underveis, men det skal være ekstra gøy å lykkes, og da må vi også være tøffe, rettferdige og ærlige. Og vi skal aldri glemme at alt, til syvende og sist, handler om utøverne, fra de yngste nybegynnerne, via de sterke i eliten, til de eldste legendene som på denne årstiden smiler når de trosser kulde og vind for å komme seg på vannet med gode venner.

Norges Roforbund er heldig som har tilgang på så mange ressurspersoner rundt omkring. Jeg er heldig som, både som tidligere utøver og tillitsvalgt, har blitt kjent med mange avdem. For å lykkes fremover, må vi benytte oss av de gode kvalitetene som finnes, og vi er avhengige av at disse ressursene spiller oss gode.

Jeg skal sette meg raskt inn i stillingen som Generalsekretær, og har sagt ja til å påta meg rollen gjennom OL-året ‘24. Ingen trenger å tvile på om det blir bånn gass. Og igjen, vi er her for utøverne.»

 

President i Norges Roforbund, Frank Ove Reite sier at han er svært fornøyd med å få om bord Sverke som ny Generalsekretær. Vi får en Generalsekretær som er lidenskapelig opptatt av roing, sitter på en enorm sportslig kunnskapsbase og har et stort nettverk innenfor sporten.  

 

For ytterligere informasjon:

Sverke Lorgen, tlf  958 71 230

 

Frank Ove Reite, tlf  915 80 604