Nyheter
#Toppidrett

Takk Johan Flodin!

Johan Flodin var akkurat det norsk roing trengte da han kom susende over grensen fra Strømstad. Kanskje reddet han oss litt? 

Vi husker iallfall godt at det ikke var spesielt mange utøvere å vurdere. Flodin sa så meget som «Hvem er det som ikke suger?», og da tok han med seg noen utøvere andre mente «sugde». Bare åtte måneder inn i jobben leverte han to gullmedaljer i VM, samt en sølvmedalje. For en start på en periode som for norsk roing har vært veldig solid på flere nivå, og heldigvis for oss, varte det ett år lengre enn antatt.  Årene har vært fylt med gode prestasjoner, glede, latter, oppturer og skikkelige nedturer, men alt i alt mange gode minner vi skal ta med oss videre.  

«Ja, men det löser vi» er en av setningene vi vil huske Flodin for. Smått frustrert sitter vi der og forstår ikke hvordan vi skal være fem steder på samme tid, følge opp alle de vi skal følge opp, holde oss til budsjettet, skape en prestasjonskultur og samtidig oppnå vanvittige resultater internasjonalt. Det løste seg jo omtrent hver gang. Både den første, andre, tredje, fjerde og til og med femte gangen. Med det fikk han teamet rundt seg til å være ekstremt løsningsorientert fremfor å fokusere på det som ikke er mulig, og det skal vi ta med oss videre.

En av verdiene til Norges Roforbund er «inkluderende», og Johan er en av de som har dette i ryggmargen sin. Han har gått i bresjen for å være Norges mest inkluderende elitelag, der vi blant annet har et helintegrert lag der parautøvere og funksjonsfriske trener sammen. Det har vært viktig for Johan å bygge en kultur i laget der det er plass til alle.

Johan gikk inn i dette med hele seg. Det heter vel ikke å ofre, for man velger noe annet og gjør en prioritering. De siste ni årene har han prioritert norsk roing, med «hud og hår», noe vi setter uendelig pris på, og kan bare nyte alle resultatene som har blitt levert. Han bryr seg genuint om oss, om alle rundt seg. Det skaper motivasjon i laget, blant trenerne og utøverne. Hans evne til å bygge relasjoner med de rundt seg, og hente ut det beste i oss alle, har gitt oss mye. Han tør å se mennesket og ikke bare utøveren, og behandler oss der etter, hver eneste dag. Det skaper trygge utøvere og trenere, og dermed et trygt miljø. Vi ønsker å dra i samme retning på grunn av deg!

Kjære Johan,

Tusen takk for alle årene du har viet norsk roing!