Nyheter
#Internasjonal regatta

Thea og Ask til Ungdoms OL

Ungdoms OL i Nanjing Kina

Ask Tjøm (Tønsberg RK) og Thea Helseth (Aalesunds RK) skal delta i Ungdoms OL i Nanjing i Kina 16-28. august. Begge stiller i singesculler, som er eneste klasse i roing. Line Andresen (Tønsberg RK) reiser som trener.

IOC viser lekene live og i opptak gjennom sine digitale plattformer. Følg våre unge representanter på www.olympic.tv  www.olympic.org og www.youtube.com/olympics

Informasjon fra NIF på idrett.no

Den norske troppen til sommer Ungdoms-OL i Nanjing i Kina er klar. Den består av 31 utøvere som representerer 12 idretter.

Norge deltar i håndball, svømming, stup, sandvolleyball, roing, golf, seiling, skyting/pistol, padling, turn, bryting og boksing. Ungdoms-OL avvikles fra 16.-28. august, og er det andre i sitt slag.

Ungdomslekene i Nanjing er et stort arrangement med 28 idretter og over 3500 deltakere fra alle verdensdeler. Ungdoms-OL er for mange unge utøvere det første møtet med den olympiske bevegelse og store internasjonale mesterskap. Like viktig som konkurransene, er kultur- og utdanningsprogrammet som er tilrettelagt for utøverne gjennom de 12 dagene mesterskapet varer. Dette vil være helt sentralt også når Norge skal arrangere Ungdoms-OL for vinteridrettene i februar 2016.

Olympiatoppen har forberedelses- og gjennomføringsansvaret for ungdomslekene, og er opptatt av at deltakelsen blir en viktig del av utviklingstrappen mot en eventuell fremtidig toppidrettskarriere. Ungdoms-OL benyttes som en læringsarena for både utøvere, trenere, ledere og annet støtteapparat. Vi ønsker å bidra til at alle deltakerne får verdifulle erfaringer og gode opplevelse på veien mot nye mål både i og utenfor toppidretten sier toppidrettssjef Tore Øvrebø. Vinter Ungdoms-OL skal i 2016 arrangeres i Lillehammer. Dette vil være en viktig milepæl for utviklingen av unge norske trenere, ledere og utøvere i Norge, fortsetter Øvrebø.

Olympiatoppen har gjennomført to pre-camper i forkant av mesterskapet, delvis etter modell av samlingene man gjennomfører med troppene til olympiske leker og Paralympics. Hovedmålet med forberedelsene har vært å skape en trygghet i troppen gjennom å bli best mulig kjent, samt å lære mer om mesterskapsforberedelser, spesielle forhold som møter oss i Kina/Nanjing, samt enes om felles samspillsregler, sier troppens leder, Hanne Staff, som ser frem til å legge til rette for at utøvere og trenere opplever mestring og utvikling underveis i mesterskapet.

Troppen vil samles til siste forberedelser tirsdag 12. august før avreise onsdag 13. august, og media vil få mulighet til å møte deltakerne under en fellesaktivitet på kvelden tirsdag 12. august. Informasjon om dette vil bli sendt ut i forkant.

Oppsummering av mesterskapet:

Thea Helseth vant B-finalen og ble nr 7 i Ungdoms OL i Kina. Hun vant forsøket suverent, men i semifinalen holdt det ikke til A-finale, til tross for bedre tid enn samtlige i den andre semifinalen. Ask Tjøm ble nr 5 i C-finalen og 17 totalt.

Oppdateringer og hilsner fra Kina

• Søndag 17/8 kl 0111 (Gaute Tjøm, foresatt): OL åpnet med et fantastisk show. Thea, Line og Ask var med på tribunen sammen med 65 000 andre. OL-presidenten tok selfie fra talerstolen til vill applaus.
  • Søndag 17/8 kl 0603 (Karette Sandbu, Idrettstyret): Flotte norske roere og gode prestasjoner på morgenkvisten :)
  • Søndag 17/8 kl 0759 (Inge Andersen, GS NIF): Thea Helseth vant forsøksheatet suverent!Gratulerer til Norges Roforbund! Ask J. Tjøm rodde fint, han ble nr 4. Beste hilsen Nanjing - norsk heiagjeng: Kristin, Karette, Karl Filip og Inge
  • Søndag 17/8 kl 0852 (Inge Andersen, GS NIF): Veldig flotte roere og trener som representerer her. Hadde en fin samtale med dem alle tre etter dagens løp. Vi heier videre de neste dagene. Ha en fin søndag, Inge
  • Søndag 17/8 kl 1202 (Gaute Tjøm, foresatt): Thea rodde svært bra her i Kina idag. 1. pl i sitt heat og blant de beste tidene på distansen. Ask fikk 4.pl og ror oppsamling imorgen. Mvh Gaute
  • Søndag 17/8 kl 1301 (Line A Olstad, trener): Sterkt løp av Thea idag. Bra av Ask også, litt justeringer i morgen så er han noen hakk opp. Mvh Line
  • Mandag 18/8 kl 0717 (Line A Olstad, trener): Ask kom på 4 plass i oppsamlingen i dag. Han er fornøyd med 1000 m-løpet, men må se seg slått av gutta på 190 cm og 90kg. På tid hadde han kommet videre til A/B semi i ett av de andre heatene, resten av heatene gikk fortere og Ask er 7-8 sek fra A/B semi. Han er derfor videre i C/D semi og vi ser frem til det, og Thea sitt løp i A/B semi. Thea har hatt en rolig økt på vannet idag. Vi er heldig med været, da det kun er 22 grader, overskyet og litt regn. Mvh Line
  • Tirsdag 19/8 kl 1438 (Gaute Tjøm, foresatt): Thea og Ask fortsetter å ro fort, men det er det andre som også gjør.Thea fikk 5.pl i sin semi som  tidsmessig var dagens tøffeste. Det betyr B finale i morgen. Ask tok en 3.pl i dag og ror C finalen imorgen. Line gjør en imponerende innsats for utøverne, både våre, våre skandinaviske venner og oss foreldre. Hun heier selvfølgelig våre roere frem i kjent hørbar stil fra de forlater startblokka og igjennom hele løpet. Kineserne vi møter her nede er utrolig vennlige og hjelpsomme. De synes heiingen vår er morsom og hjelper gjerne til :-). G
  • Tirsdag 19/8 kl 1559 (Inge Andersen, GS NIF): Hei. Vi har vært på det vakre ro-stadion her i Nanjing også i dag. Thea rodde inn til 5. plass i sitt semifinaleheat, og da blir det B-finale på henne i morgen. Hun rodde forøvrig fortere enn hun som vant det andre semifinaleheatet, så Thea leverer sterke prestasjoner her i Ungdoms-OL. Ask gjorde en fin innsats i dag - og han ror C-finale i morgen. Nå er også toppidrettssjef Tore Øvrebø på plass - så da er alle i troppen her i trygge hender. Inge
  • Tirsdag 19/8 kl 1610 (Line A Olstad, trener): Da ble det C-finale på Ask etter et bra løp. Thea rodde fort, men var uheldig med trekning og kom i heat med 3 medaljevinnere fra VM. Hun hadde kommet til en klar A-finale i det andre heatet, men sånn er det. Gleder oss til finaler i morgen. Mvh Line
  • Onsdag 20/8 kl 0446 (Karette Sandbu, Idrettsstyret): 3.59,28 og best i B-finalen på Thea! Nesten 2 sek ned til neste! Glad familie på sidelinjen!
  • Onsdag 20/8 kl 0816 (Inge Andersen, GS NIF): Grattis til Norges Roforbund med en meget flott prestasjon av Thea i Ungdoms OL! Å finne B-finalen og bli nr 7 totalt i singelsculler står det respekt av. Inge
  • Onsdag 20/8 kl 1744 (Line A Olstad, trener): Thea rodde helt fantastisk i dag og vant B-finalen. Hun lå på en 4. plass til det var 250m igjen, så satte hun en en formidabel sluttspurt. Hun ville vinne dette løpet, og fant fram råskap og en kraft vi visste at hun hadde. Hun vant med 2sek og det er utrolig imponerende. Hun hadde absolutt hatt noe i en A-finale å gjøre, men er selvfølgelig veldig fornøyd med å vinne B-finalen i et Ungdoms OL. Ask rodde inn til 5 plass i C-finalen etter et bra løp. Resultatlisten viser at det ikke er mange sekundene opp til en bra plassering i en B-finale. Gratulerer til begge med et fantastisk ungdoms OL. Begge har representer Norge og norsk roing på en fantastisk måte. I morgen venter en sprint stafett med mix av landene. Det blir en morsom avslutning på Xuanvu Lake. Mvh Line