Nyheter

Toppidrett - Foreløpig løypemelding for 2022

OL/PL-gruppen legges ned og Elitegruppen og Rekruttgruppen nullstilles. Dette er noen av de sportslige endringene som Norges Roforbund nå har iverksatt, forut for 2022-sesongen.

- Vi ergodt i gang med innendørs fellestrening på Årungen og vil holde på med det frem mot julaften, forteller sportskoordinator Daniel Lilltveit Berge.  

- I tillegg har vi akkurat hatt besøk av den nye landslagssjefen Mark Emke i et par uker. Det har vært spennende og lærerikt. Det har også vært valg av et nytt styre i november under Tinget, og Lars Bjønnes er nytt styremedlem med ansvar for Toppidrett.

Av endringer fremover forteller han at OL/PL gruppen nå legges ned, og at Elitegruppen og Rekruttgruppen nullstilles. Dette er allerede formidlet til utøverne og rosjefene.

- Dette har ingen effekt på dagens treningsopplegg, og alle utøvere som er i systemet vil ivaretas frem til nytt uttak. Mark tiltrer i sin stilling den 3. januar og ønsker å bruke tiden godt for å bli kjent med utøverne, trenere og vårt system i Norge på veien inn mot sesongen og ferden mot Paris 2024. Det vil derfor ta noe tid før et nytt uttak til elitelag (både kvinner, para og herrer) og rekruttlag (kvinner og herrer) vil gjennomføres. Målet er å ha dette uttaketklart i slutten av januar eller starten av februar, forteller Daniel. 

- Mark har allerede ytret et ønske om å utvide elitelaget for neste sesong, for å kunne skape størst mulig utvikling og flere muligheter til prestasjon utover sesongen. Det er lagt opp til to samlinger på vannet før påske, og i løpet av den tiden vil det tas en helhetlig vurdering av samtlige utøvere i alle lagene, der utøvere vil kunne rykke opp eller ned, forteller han.

Rekruttlaget og Elitelaget vil samarbeide tett, og alle utøvere som ønsker å være med i uttak til representasjonsoppgaver i sesongen 2022, både for U-23 og Elite, oppfordres om å gjennomføre testuke 2 og 11 samt delta på de nasjonale regattaene som kommer i april, mai og juni.

-Ytterligere uttak til enkelte samlinger eller regattaer kan også bli aktuelt i enkelte tilfeller, sier han.  

Dersom noen av utøverne eller rosjefene skulle ha spørsmål knyttet til denne informasjonen anmoder Daniel dem om å ta kontakt med ansvarlige trenere: 

Marte Krogsrud for rekrutt, 974 21 197

SebastianLena Baranzano for kvinner, 907 46 086

JohanLidberg for herrer, 469 34 266

 

Mer informasjon fra sportskoordinator og/eller trenerteamet vil komme fortløpende når mer er klart.