Nyheter

Trekningslistene til Norgesmesterskapene i innendørsroing er klare

Innendørsmesterskapene i Roing arrangeres lørdag 11. januar i Fagerlihallen i Ålesund. Landets beste mannlige og kvinnelige roere stiller til start. Vi får se roere fra hele Norge fra yngste juniorklasse 10-11 år, opp til mastersklasse med roere i godt voksen alder. Sist på programmet står stafett mellom flere av byens treningssenter, bedrifter og mosjonslag. Hele arrangementet vil bli streamet.

Landets beste mannlige og kvinnelige roere stiller til start. Vi får se roere fra hele Norge fra yngste juniorklasse 10-11 år, opp til mastersklasse med roere i godt voksen alder. Sist på programmet står stafett mellom flere av byens treningssenter, bedrifter og mosjonslag. Hele arrangementet vil bli streamet.

Det er påmeldt 251 individuelle utøvere fra 38 roklubber og idrettslag, fra Oppdal IL i nord, til Kristiansand Roklubb i sør. 37 løpsklasser med opptil 4 heat per løpsklasse skal avholdes fra kl 09:00 på morgenen til kl. 18:00 på ettermiddagen. Det er både individuelle løp og stafettklasser. 13 av løpene er offisielle NM løp, og de resterende løpene er åpent mesterskap for yngre junior, masters og mosjonister.

Til start stiller de aller beste roerne i Norge med elitelandslaget i spissen. Olaf Tufte (43) som tidligere har vunnet hele 14 ganger i åpen klasse herrer stiller til start side om side med Erik Solbakken og Martin Helseth som også er en del av den norske dobbelfireren som har kvalifisert seg til OL i Tokyo 2020. Olaf Tufte vant innendørsmesterskapet i 2019 med kun en tiendels margin mot Martin Helseth og det er knyttet stor spenning til om Olaf Tufte fortsatt klarer å holde unggutta bak seg.

I åpen klasse damer stiller også de beste utøverne i Norge. Det er fortsatt ikke avgjort hvem som skal representere Norge i dobbelsculler i kvalifiseringen for de siste OL plassene i Tokyo. Det blir derfor viktig for damene i denne klassen å vise frem sin fysiske kapasitet. De som først og fremst er aktuell for en slik kvalifiseringsbåt for OL er Thea Helseth og Jenny Marie Rørvik fra Aalesunds Roklub, og Marianne Madsen og Inger Kavlie fra Christiana Roklub. Alle disse 4 stiller til start og skal ro i samme heat mot hverandre. I dette heatet ror også Amanda Helseth, som var årets 71 grader nord vinner. Hun er yngre søster av Thea Helseth.

I de andre klassene får vi se roere fra hele Norge fra yngste juniorklasse 10-11 år, opp til mastersklasse med roere i godt voksen alder. Sist på programmet står stafett mellom flere av byens treningssenter, bedrifter og mosjonslag.

Fagerlihallen i Ålesund har en publikumskapasitet på 1200. Det vil bli rigget opp et stort lerret hvor publikum får god oversikt over utviklingen i løpene. Finalefeltet består av 10 romaskiner. Nytt av året er at vi har fått en profesjonell aktør, Momentium, til å rigge lys og lyd og vi håper med dette å skape ekstra god atmosfære i hallen.

Se siste versjon av trekningslisten (per fredag 10.01) her
Start damer åpen klasse er 12:50, start herrer åpen klasse er 13:20

Se livestream her