Nyheter

Treningssamling for landslaget i Italia

Som en del av forberedelsene opp mot årets OL/PL, er fokuset å se ulike kombinasjoner i lagbåter, samt sparring mot hverandre i singlesculler. I bånn ligger også behovet for kilometervis med roing.

Tiden før avreise ble brukt til god trening både på RP3 ved Olympiatoppen, samt en del økter på ski, for å samle timer i lavere tempo. 21. januar ankom troppen nord-Italia, og rigget seg til på banen samme dag.

Det er forholdsvis kaldt, men stille vann og nær beliggenhet til roklubben, gjør dette til en perfekt treningsarena. Det er en intensiv leir med fokus på kvalitet, både på land og vann.

Troppen får glede av den helproffe innkvarteringen på AIS (Australian Institute of Sports - European Training Center), som er tilrettelagt for god restitusjon, med det ypperste treningsutstyret og svært god service. Både bo- og rofoholdene har så langt vært formidable.

- Vi er svært glade for at vi har klart å få tillatelse til å holde våre vinter- og vårsamlinger ved AIS inn i OL/PL sesongen, forteller sportssjef Daniel Berge.

Troppen består av følgende utøvere:  

Birgit Skarstein, Thea Helseth, Jenny Rørvik, Inger Kavile, Kjetil Borch, Kristoffer Brun, Oscar Helvig, Lars Benske, Ask Tjøm, Erik Solbakken, Jonas Juel, Erling Øyasæter, Martin Helseth, Mathias Wie og Ole Amund Storlien.

Sammen med utøvertroppen reiste trenere og støtteapparatet Johan Lidberg, Seb Baranzano, Daniel Berge, Lars Myhrer, mens Fredrik Bekken kom ned underveis i samlingen. Morten Bergesen, leder av Toppidrettsutvalget, var også til stede de første dagene av samlingen.

Infoutvalget