Nyheter
#Nasjonal regatta

Tufte slått på målstreken i innendørsmesterskapene på romaskin

Det var stor spenning rundt seniorklassen i årets NM. Olaf Tufte (Horten Roklubb) innehar norgsrekokorden, men hadde flere utfordrere under NM i Ålesund i helgen. Jubelen sto i taket i en nesten fullsatt Fagarlihallen i Ålesund da hjemmefavoritten Martin Helseth (Aalesunds Roklub) stakk av med seieren etter en kraftig opphenting de siste 300 meterne. At Olaf Tufte er stadig helt i toppen og ror på samme tider som tidligere år, vitner om at årets rosesong kan bli veldig bra i norske roeres øyne. Det er tre Norske båter hittil kvalifisert til OL i Tokyo samt en parabåt til PL i Tokyo Foto: Estela Reinoso Maset

Se fullstendige resultatlister her

Se opptak av livestream her

Årets NM på romaskin hadde rekorddeltakelse, over 500 starter fordelt på 250 utøvere fra hele landet. Aalesund Roklub hadde lagt ned et stort arbeid for å skape et publikumsvennlig arrangement, med høyt tempo og god stemning.

Lørdag 11 januar ble det kåret norgesmestere i romaskin i damer og herrer senior lett og åpen klasse, damer para og herrer og damer junor og stafett for damer, herrer, senior og junior.

I herrer lettvektsklassen for herrer fikk Lars Beske (Fredriksstad roklub) tøff utfordring fra NTNUIs Torjus Trømborg som ledet inn mot de siste 500 meterene. Etter en sterk spurt siste 500 meterne var det U23 roeren fra Fredrikstad som gikk av med seieren.

I dameklassen holdt Marianne Madsen (Christiania Roklub), også norgesmester i singlesculler i 2019 de andre deltagerene godt unna. Hun ledet fra start til mål og var tilfreds med å kunne holde jevne fart hele veien. «Konkurranser på romaskin er knalltøft, det er god trening for årets rosesong og gir mental styrke til vårens konkurransesesong». Norsk dameroere har ikke gitt opp håpet om å kvalifisere en båt til OL i Tokyo. Siste mulighet for kvalifisering er 20 mai i år.

Maia Lund (Bergens Roklub) vant lettvektsklassen for damer. Hun manglet dobbeltmakkeren sin, Oda Madlan Aagesen (Kristiansand Roklubb) i damer lettvekt dobbeltsculler i feltet. Maja har 10. plass fra siste års VM og dette var en forsikring om at alt er godt i rute mot final qualification regatta i mai.  

Vinneren av Juniorklassen for herrer, Syvert Senumstad (Kristiansand Roklub) oppnådde en tid som var tett opp til norgesrekoden for junior. Han rodde jevnt og sterkt hele veien, og tikket inn på tiden 6:04,8. Det blir spennende å følge han i den kommende sesongen på vannet. I dameklassen vant Nicoline Lindstrøm (Christiania Roklub).

I paraklassen ble det lagt opp til et løp om å komme lengst på 10 minutter. 4 pararoere stilte til start i Ålesund i både PR 2 og PR 3. Lisabeth Andreassen (Kristiansand Roklubb) vant PR3 klassen med flest metere da klokken gikk mot null. Etter løpet var den nybakte norgesmesteren veldig fornøyd med innsastsen og konkurransen hun møtte og inventerer flere pararoere til å stille til start både på vannet til sommeren og til fremtidive innendørsregatter. I PR 2 klassen tok Ragnhild Myklatun Jacobsen (Stavanger Roklub) flest metere og vant med det sitt andre NM gull på rad.

Etter singelløpene i junior og senior ble det konurrert på høyt nivå i masterklasser samt 2000 meter stafetter på romaskin med roerbytte hver 500meter.

Resultater fra singelløpene:

Herrer senior:

Martin Helseth, Aalesund Roklub, 5.53.9
Olaf Tufte, Horten Roklubb, 5.55.3
Ole Amund Strorlien, NTNUI Roing, 6.00.1

Damer senior
Marianne Madsen, Christiania Roklub, 6.55,1
Thea Helseth, Aalesund Roklub, 7.01.8
Siri Eva Kristiansen, Christiania Roklub, 7.06.7

Herrer junior A

Syvert Senumstad, Kristiansand Roklubb, 6.04,8
Jonathan Wang-Norderud, Christiania Roklub, 6.20.3
Trygve Løken, Norske Studenters Roklub, 623,3

Damer junior A

Nicoline Lovise Lindstrøm, Christiania Roklub, 7.33.6
Caroline Østbø, Stavanger Roklub, 7.37.2
Ida Kyvik Sandvik, Tønsberg roklubb, 7.40.1

Herrer Lettvekt

Lars Benske, Fredriksstad Roklub, 6.23,5
Torjus Trømborg, NTNUI Roing, 6.27.9
Thomas Furuvarp, Haldens Roklub, 6.37.2

Damer Lettvekt

Maia Emilie Lund, Bergens Roklub, 7.23.2
Madeleine Heiberg, NTNUI, 7.35.4
Julie Bjøre-Glesne, Christianaie Roklubb, 7.43.7

Senior Damer Para

Ragnhild Myklatun Jacobsen, Stavanger Roklub, 2231 meter
Ida Engesæt, Aalesunds Roklub, 1846 meter
Hedda Haldorsdotter, Stavanger Roklub, 1761 meter

Damer Senior Para PR 3

Lisabeth Angell Andreassen (Kristiansand Roklubb) 2300m