Nyheter
#Internasjonal regatta
Ane og Fay
Ane og Fay

U19 Verdensmesterskapene

VM er rett rundt hjørnet.

Vi er godt på plass i regn og vindfulle Paris. Det er duket for Verdensmesterskapene for U19 roere, og vi stiller med en damedobbeltsculler; Ane Høien fra Trondhjems Roklubb og Fay Lange fra Bærum Roklubb som trenes av Helge Bjonge fra Bærum Roklubb. Jentene har trent sammen siden uttaket i slutten av juni, etter å ha rodd flere norske regattaer sammen i våres. Treningen har vært både på Årungen og i Slependenrenna ved Kalvøya der Bærum Roklubb ligger.

I år, som alltid før året før OL, så bruker WorldRowing OL banen til å gjennomføre U19 VM. Det betyr ikke at det er et test event, men at deler av arrangementet (for eks trafikkregler og en del tekniske deler) testes ut for å sikre en god gjennomføring neste år. Ekstra spennende er det å få prøve ut banen der verdens beste roere skal få kjempe om noe av det edleste som kan vinnes i roing neste år. Mesterskapet skulle startet i dag, onsdag 2.august, men på grunn av ugunstig vær (11-12m/s samt kast på 22-26m/s) så har alt blitt flyttet til i morgen. Dette stoppet ikke laget fra en morgentur i morges (det skal sies at det blåste noe mindre, men regnet desto mer) og her har jentene fått testet banen, startsystemet med kopper og oppvarmingsstrekket.

I morgen starter VM og jentene har 23 andre påmeldte båter i sin klasse (24 båter totalt). Det betyr at det akkurat ikke er kvartfinale, men oppsamling. Under forsøket i morgen vil det være vinneren som kvalifiserer direkte videre til semifinale A/B, mens resten (2.-6.plass) må en tur innom oppsamling (der topp to går videre til semifinale A/B). Ikke alle idretter man får to muligheter til å komme seg til finalen. Hvis været bedrer seg og ikke mer blir flyttet på, så skal jentene ikke ro mer enn maksimalt ett løp om dagen.

Løp i morgen:

Klokken 12:03: Dame dobbeltsculler (D2x) med Ane Høien og Fay Lange. Heat: IRL / BEL / AUS / GER / USA / NOR.

Vi ønsker lykke til til jentene og støtteapparatet!

Resultater kan følges på roforbundet sin instagram, her på roing.no og på worldrowing.