Nyheter
#Internasjonal regatta
Ane Høien, Helge Bjonge og Fay Lange
Ane Høien, Helge Bjonge og Fay Lange

U19 Verdensmesterskapene er solid levert

Liten oppsummering.

Vi har tilbakelagt 8 dager rett utenfor Paris på arenaen som skal brukes under OL og PL neste år. Arrangørene og WorldRowing fikk testet ut og korrigert noen på de områdene de ønsket og vi har fått testet ut roingen på banen i tilnærmet all slags vær. Det ble til slutt endel forflytning av programmet, og fra å være en relativt rolig uke med maksimalt et løp om dagen, ble uken kortet ned og hele Verdensmesterskapet var plutselig ferdig lørdag tidlig ettermiddag.

Jentene våre taklet det bra, og etter at de leverte et solid løp i forsøket og kvalifiserte seg direkte til semifinalen, så ble det som sagt en rolig fredag. Det var fint å ha den dagen da nytt program kom og det ble både semifinale og A/B finale på lørdag. I semifinalen lørdag morgen leverer damedobbeltsculleren nok et solid løp der de er godt med ut i starten og ligger en stund på tredjeplassen før de spurter forbi Sør-Afrika og kaprer andreplassen og dermed var A finalen en realitet. Nå var det bare å restituere best mulig ved å gå ut litt syre og få inn væske og energi før oppvarmingen til finalen startet. Det var bare drøye to timer mellom løpene, noe som er relativt tøft i seg selv. I finalen går de tøft ut og er godt med i feltet fra start. Her har GB og Hellas bestemt seg, og etter drøye 1000 meter er det ikke noen som truer dem nevneverdig. Ane og Fay ror nok et solid løp i et vær som begynner å ta seg opp og spurter det de har igjen siste meterne av løpet og er knepent bak fjerdeplassen i mål. De strekker begge hendene i været etter målgang og er klart fornøyde både med løpet og plasseringen. De er femte beste i verden!! Det var ikke mange som så for seg at de skulle levere så bra som dette da båten ble rigget opp mandag morgen, men da er det bare også ekstra gledelig.

Vi tar også med oss nyttige erfaringer før OL og PL neste år, og vet mye om banen, vær og vind forhold, avstander og fasiliteter. Det er heller ikke lenge til første runde med kvalifisering til OL og PL.

Vi hadde plutselig søndag til overs, og da er det ikke noe som er bedre enn å bruke dagen i Disneyland, og fikk også der erfaring med høy fart. Fin måte å avslutte et godt mesterskap på.

Ane har ett år igjen i U19 klassen og Fay har to år igjen. Det er svært gledelig for norsk roing å igjen ha jenter på høyt internasjonalt nivå, og vi gleder oss enormt til tiden fremover.

Vi ønsker Ane, Fay, Tronhjems Roklub, Bærum Roklubb og trener Helge Bjonge gratulasjoner med gode løp og et sterkt resultat!

Resultater kan sees her.