Nyheter
#Internasjonal regatta

U23 Europamesterskap

Det er duket for enda et mesterskap!

Troppen er vel på plass i Krefeld, Tyskland. Her har det vært skiftende vær, som gjorde at mye av gårsdagen ble på land.

I dag skinner solen og alle roerne våre har vært igjennom forsøkene allerede. Det er seks lag fra Norge, og dessverre er det ikke stor deltagelse her fra andre nasjoner, og vi har opplevd mye strykninger fra andre land.

Vi har hatt følgende lag til start i dag:

Herre lettvekt toer uten: Lars Eirik Vevatne og Jacob Gundersen. De rodde preliminært løp da det bare er to båter i klassen deres, og de tok en andre plass i dag. I morgen er det duket for A finale. Guttene er på andre sesongen sammen, og i fjor tok de en sjetteplass i U23EM. Til tross for bosted på Øst og Vestlandet har de fått trent en del sammen, selvom man alltid skulle ønske det var mer. A finalen går søndag klokken 13:06.

Dame singelsculler: Caroline Østbø. Hun har rodd forsøk i dag, og tok en femteplass. Caroline har rodd singel de siste to sesongene. I ettermiddag er det duket for oppsamlingsløp klokken 15:15 der det er topp tre som går videre til semifinale. Dessverre er det 13 båter, så det er en som ryker ut i dag.

Herre singelsculler: Fredrik Reite. Han har hatt en trøblete sesong i år, men har vist stigende form siden starten av juli og viste gode takter i forsøket sitt (4.plass). Han ror oppsamling i ettermiddag klokken 15:20 der det er topp to som gjelder for å kvalifisere seg til A finalen.

Herre toer uten: Jonathan Wang-Norderud og Marius Bjørn-Hansen Ahlsand. Guttene har vært makkere av og på i mange år, og vi har sett gode takter fra dem tidligere. De siste to årene har begge studert og rodd med University of Washington i Seattle i USA og tidligere i sommer rodde de Henley Royal Regatta i hver sin kombinasjon. De vant forsøket sitt, og er dermed direkte kvalifisert til A finalen. Det er syv båter med, så her også er det dessverre en båt som ryker ut i ettermiddag. De ror A finalen klokken 14:03 i morgen.

Dame dobbeltsculler: Samantha Henriksen og Fabia Emblem. Jentene ble satt sammen for et par uker siden, og har brukt tiden så godt det lot seg gjøre. De har løftet seg sammen, og leverte et godt forsøk der de ble nummer fire. De ror oppsamling klokken 15:30 i dag der topp to går til A finale.

Herre dobbeltsculler: Erik Vaktskjold og Andreas Dugstad Sørskaar. Guttene satt i dobbeltfirer under U23VM, og har bare hatt to uker sammen i denne kombinasjonen, og har hatt god progresjon. De roter det litt til i forsøket og tar sjetteplassen. De ror oppsamling klokken 15:35 i ettermiddag der topp to går videre til A finale.

Alle resultater finnes her.

Du kan streame løpene her.