Nyheter
#Internasjonal regatta

U23 Europamesterskapet godt levert

Liten oppsummering av U23EM.

Det var en helg preget av mye vind, noe regn og endel lyn og torden i Krefeld i Tyskland. Vi hadde ti utøvere i seks båtklasser til start. Årets EM var preget av lav deltagelse og lavere nivå i endel båtklasser, både fra hele nasjoner og deler av nasjoner, og trolig skyldes dette det kommende VM for eliteroere. For det meste var det motvind på banen, med litt sidevind og kast her og der.

Først av alt gratulerer vi Jonathan Wang-Norderud og Marius Bjørn-Hansen Ahlsand med bronsemedalje i herrer toer uten. De kvalifiserte direkte fra forsøket (7 båter totalt til start), og gikk for medaljene fra første åretak i finalen. Etter et solid løp holdt det til bronse, noe som er svært gledelig. Guttene har rodd sammen i mange år da de er klubbkamerater fra Christiania Roklub. Superbra med bronse til disse guttene.

Neste ut er den sterke fjerdeplassen i herrer singlesculler til Fredrik Reite fra Aalesunds Roklub. Han har hatt en trøblete sesong der kroppen ikke har fungert (sykdom), men har tatt store skritt fra starten av julimåned og frem til nå. I oppsamlingen gjorde han det svært spennende for tilskuerne med en liten fisk på oppløpet, men så vet vi at han har noen spurtegenskaper ikke alle andre har (selv ikke italieneren som måtte se seg slått) og kvalifiserte dermed til A finalen. Søndagen gikk han ut og pacet i et tempo han visste ville holde helt inn, og med nok en durabla spurt så gikk han fra sjette til fjerdeplass siste 500 meterne og nærmet seg også bronseplassen. Et svært godt resultat der det var 10 båter til start med mange meritterte roere.

Caroline Østbø fra Stavanger Roklub rodde dame singelsculler og fikk ikke til sesongens beste løp denne helgen. Hun gikk allikevel ut og gjorde det hun kunne, men måtte dessverre ta til takke med den sure 13.plassen (av 13). Vi vet hun kan bedre enn hva hun fikk vist denne helgen, og gleder oss til å se hva hun kan levere ved et senere tidspunkt.

Så var det jentene i dame dobbeltsculler, Sammie Henriksen fra Christiania Roklub og Fabia Emblem fra Norske Studenters Roklub, som kan telle antall økter sammen på to hender. De rodde et godt forsøk der de slo et lag, og videre i oppsamlingen klarte de å løse løpet enda litt bedre. B finalen ble helgens beste løp der de lenge hang med de to andre båtene og viser at de ror godt teknisk sammen, der det flyter godt med bra trøkk. Til slutt endte de på en 9.plass (av 9).

Guttene i toer uten lettvekt med Jacob Gundersen fra Sarpsborg Roklubb og Lars Eirik Vevatne fra Bergens Roklubb stilte i en klasse sterkt preget at lav deltagelse da det bare var to båter til start. Guttene ror preliminært løp lørdagen der de surrer det litt til og får ikke helt ut det beste de har å by på. Heldigvis var det bare generalprøven, for søndag leverer de sitt beste løp (kanskje noen sinne?). De holder lenge følge med båten fra Italia, og mister bare en lengde til dem frem til siste 500 meterne der Italia setter inn støtet nordmennene ikke helt klarer å svare på. Allikevel, et godt rodd løp. De ender på 2.plass (av 2).

Da var det bare dobbeltsculleren med Andreas Sørskaar fra Christiania Roklub og Erik Vaktskjold fra Os Roklubb igjen av de seks lagene vi stilte til start. De fikk dessverre ikke vist hva de kan denne helgen, og trolig er det sammensatte grunner til det. Helt fra første start fikk de det ikke til å stemme, men de gikk ut til hvert løp og ga det en ny sjans. De ender på 11.plass (av 11).

Vi gleder oss til å følge alle roerne videre, og tror vi har mye bra i vente fra dem alle!

Takk til alle klubbtrenerne som var med: Svein Olav Jonassen fra Stavanger Roklub, Diderik Fabian Skjønhaug fra Sarpsborg Roklub, Kieran Joyce fra New Zealand (Christiania Roklub) og Morten Bru fra Bergens Roklubb.

Takk også til hele heiagjengen som tok turen til tribunen med norske flagg og brøl som ga gjenklang.


Resultater kan sees her.

Bilde av bronseguttene (Marius til venstre og Jonathan til høyre) med sommerens trener Kieran Joyce fra New Zealand i midten.