Nyheter
#Internasjonal regatta

U23 VM: Thea til FINALE!

u 23 vm 2018


Årets U23 VM, har tradisjonen tro, får man si, vært en varm opplevelse. På regattabanen Lake Malta i polske Poznan har den norske troppen fått bryne seg på forsøk, oppsamling, kvart- og semifinaler, samt avsluttende finaler.

Ålesunderen Thea Helseth er eneste norske utøver som har nådd helt til medaljefinale i år. Thea hadde sitt første innledende heat torsdag, hvor hun lå på en andreplass ved passering første 500m. Men var sterkt presset av amerikaneren Emily Kallfelz, som rodde seg opp til heatseier. Andreplassen og siste direktebillett til semifinalen var det Samantha Voss fra New Zealand som tok. Det betød at Thea måtte veien via oppsamling fredag.

               I fredagens oppsamling var det Thea som kontrollerte fra start til mål og med løpsseier på plass bar det videre til semifinale lørdag. I semifinalen ble det Voss som tok føringen ut fra start, med Thea på foreløpig andreplass. Ved passering første 500m var det ni tideler mellom baugballene deres, som økte til det dobbelte ved 1000m, deretter spiste Thea opp ledelsen til 8.6 tideler, før Voss rodde inn semifinaleseieren med 1.6 sekunders margin. Thea inn med nest beste tid i de to semifinalene. I motsatt heat var det ikke uventet amerikaneren Kallfelz som vant.

               Blir den en reprise på det innledende forsøksheatet i morgen eller skal Thea kunne toppe sin storebrors sølvmedalje og gå helt til topps i årets U23 VM?! Følg med på søndagens finale kl 13:25, direkte på www.worldrowing.com.

Lettvekt herrer singelsculler

Ask Tjøm er for veteran å regne når det gjelder U23 VM. I 2014 var han førstereis i lettvekt dobbelsculler, men har siden 2015 stilt i lettvekt singelsculler. I sitt innledende forsøksheat tok han en andreplass og avanserte dermed direkte til kvartfinalen. Og i kvartfinalen sikret han semifinalebilletten med en tredjeplass. I semifinalen er det dessverre synlig at formen til Ask ikke er som den skal, det blir med en sjetteplass og dermed ikke noen medaljekamp i hans siste U23 VM. Ask blir ikke å se i B-finalen heller, han har trukket seg på grunn av medisinske årsaker.

Herrer singelsculler

Jonas Juul avsluttet fjorårets internasjonale rosesong som junior med en sterk 7. plass i singelsculler og kvalifiserte med det Norge til årets Youth Olympic Games i Buenos Aires. Det blir ingen tur til Argentina på Jonas, som nå er senior. Og i det innledende forsøksheatet i Poznan tar han en tredjeplass og avanserer rett til kvartfinale. I kvartfinalen følger han opp med en ny tredjeplass og sikrer dermed seg semifinalebillett. I semifinalen har Jonas en foreløpig fjerdeplass på de første 1000m, men enten så innser han at det er for langt opp til den avgjørende tredjeplassen for videre avansement eller så henger ikke kroppen helt med på notene. Avslutter med en sjetteplass i løpet. Søndag skal B-finalen til Jonas starte kl 10:00, følg den direkte på www.worldrowing.com.

Øvrige båter

BLW1x: Oda Aagesen rodde inn til en tredjeplass i C-finalen, det betyr en 15.plass totalt. I sitt innledende forsøksheat ble Oda nummer fire og i oppsamlingen likeså.

BW2x: Rebekka Wiberg-Bugge og Jenny Rørvik rodde inn til en tredjeplass i C-finalen, det betyr en 15.plass totalt. I sitt innledende forsøksheat ble de to nummer nummer 5, i oppsamlingen nummer 4 og i semifinale C/D tok de en andreplass.

BM2x: Adrian Lindgren og Arne Hadler-Olsen rodde inn til en andreplass i C-finalen, kun 12 hundrededeler bak førsteplassen, 14. totalt. I sitt innledende heat ble de to nummer 5, i oppsamlingen nummer 4 og i semifinale C/D tok de en andreplass.

BM4-: Martin Steinnes, Mathias Wie, Nicolay Bjønnes Yngsdal og Einar Solbakken rodde inn til en tredjeplass i C-finalen, 15.plass totalt. I sitt innledende forsøksheat ble de nummer 5 og i oppsamlingen ble de nummer seks.

BLM4x: Ole-Johan Holm, Audun Grepperud, Truls Aamodt og Ulrik Wie-Soltvedt, rodde inn til en 5.plass i B-finalen, 11. plass totalt. I sitt innledende forsøksheat ble de nummer 4 og i oppsamlingen ble de nummer 5.