Nyheter
#Internasjonal regatta

U23EM i Kruszwica, Polen

For en helg! Gratulerer til Lars som rodde et rått løp inn til sølvmedalje.

Det var duket for U23EM i Polen første helgen i september. Hengeren kjørte både de norske og svenske båtene trygt ned, og utøverne var også på plass torsdag ettermiddag. Båtene ble rigget, testet og vasket før det var middag på hotellet. Det var ikke mer enn to minutter å gå fra hotellet til båtplassen, og det var fint da helgen kom og løpene gikk i ett. Fredagen ble brukt til videre forberedelser.

Lørdag rodde alle tre utøverne forsøk innenfor 90 minutter, og alle måtte innom oppsamlingen senere på dagen. Lars kunne ta det lett på ettermiddagsløpet og tok seg enkelt til A finale søndag. Camilla gikk inn i mesterskapet med en aldri så liten antibiotikakur etter en heller variabel oppladning. Hun fikk det ikke helt til å sitte lørdag, så det ble aldri en kamp om A finale plass. Mathias kjempet til målstreken i oppsamlingen, men ble spurtslått av Portugal, og det ble da en C/D semifinale søndag. Lørdag feiret vi også Mathias som fylte 22 år med donuts, Norske flagg, ballonger, fløyter og krone i gull.

Søndag var vi i gang igjen; først ut var Mathias i semifinale som enkelt tok seg videre til C finalen. Camilla rodde en sterk B finale og jobbet seg gjennom feltet. Hun tok andreplassen som til slutt ga henne en åttendeplass i mesterskapet. Lars rodde et suverent løp i finalen sin, og tok sølvet med hjem. Vinneren i løpet hans tok bronse i U23VM i sommer. Gratulerer til Lars! Mathias var siste norske båt og rodde et solid løp i C finalen. De norske utøverne og trenerne fikk brølt han gjennom de siste 300 meterne og han spurter inn til førsteplass. Det gir Mathias en total 13.plass i mesterskapet.

Utøverne har alle fått en dose mer erfaring, masse myggstikk, et vepsestikk, god mesterskapstrening og er sultne på veien videre!