Nyheter
Hele troppen, tatt av Estela Re-Ma
Hele troppen, tatt av Estela Re-Ma

U23VM og U19VM i Varese, Italia

U23 og U19 VM troppen er på plass i Varese, Italia. Vi ankom lørdag formiddag og har brukt de to-tre første dagene til å bli vant med varmen, fuktigheten og banen. Båter og telt er rigget, og vi har spist salttabletter og brukt mye Fuel of Norway sitt sportspulver. Guttene er godt fornøyd med fungerende aircondition natt nummer to. 

I år er det en ren guttegjeng som er på tur, dessverre. Alle løp kan følges på livetracking på www.worldrowing.com, og fredag, lørdag og søndag vil alle løp streamet. I tillegg vil det være aktivitet på roforbundet sin instagram underveis. Litt om lagene under, og når de starter. Trekning kommer først mandag ettermiddag.

U19 2x med Marius Thime fra Sarpsborg og Erik Hein fra Moss Roklubb:

De har rodd sammen siden uttaket til EM i starten av mai, og har hatt en jevn utvikling utover sesongen. Med en 12.plass i U19EM i midten mai, og et solid stykke arbeid etter at de vant Nordisk Mesterskap i midten av juni, blir det kult å se hva de kan levere denne uken. Første løp er onsdag morgen.

U19 1x med Ulrik Pharo Lohne fra Drammen Roklubb:

Han har vært soleklart best på romaskin denne vinteren, og har vist gode tendenser utover sesongen. Under U19EM i mai rodde han inn til en 5.plass, og på hjemmebane har han vært i en egen klasse. De siste ukene har han fortsatt utviklingen til tross for litt sykdom. Dette blir veldig spennende. Første løp er onsdag morgen.

U23 1x med Fredrik Reite fra Aalesunds Roklubb:

Han har rodd mye singel denne våren, og har vist en fin utvikling utover sesongen, både på hjemmebane og i Ratzeburg (med henholdvis 2.plass og 1.plass). De siste ukene har han tatt flere steg i riktig retning, og det blir skikkelig spennende å se hva han får til over den neste uken. Første løp er mandag ettermiddag.

U23 2x med Andreas Sørskaar fra Christiania Roklub og Oskar Gjerland fra Ormsund Roklub:

Våren har vært preget av mye sykdom og skader, og etter uttaket i midten av juni ble det ikke bedre med et par runder med sykdom under oppkjøringen. Guttene håndterer det over forventning, og har stor motivasjon for å vise hva de kan levere. De har hatt en veldig god utvikling, og mye har løsnet over den siste perioden. Det blir rått å se hva de kan få til sammen med friske og hele kropper over den neste uken. Første løp er tirsdag morgen.

U23 4- med Einar Bjørvik fra Fana Roklubb, Aksel Wergeland fra Fana Roklubb, Syvert Senumstad fra Kristiansand Roklubb og Jonathan Wang-Norderud fra Christiania Roklub:

Guttene er et ganske nylig sammensatt lag. De rodde for første gang sammen under uttaket, men har virkelig skutt fart etter det. Fanagutta har rodd mest toer denne våren, og gjort det sterkt både på hjemmebane og under Ratzeburgregattaen (med 1.plass og 2.plass). Syvert og Jonathan studerer og ror i USA gjennom skoleåret, og begge har hatt god utvikling der. Det blir fett å se hva de trommer sammen i løpet av uken. Første løp er tirsdag morgen.

Superreserven Erik Vaktskjold fra Os Roklubb:

Erik har hatt en trøblete vår med en større skade, men det skal sies at få hadde løst det like bra som ham. Han har stått på, og har spesielt over de siste ukene hatt en veldig god utvikling. I tillegg har han steppet inn på en del økter, og har vist god figur der. Han rodde reserveløpet mandag formiddag, og rodde et godt løp der det satt spesielt bra første 1700 meterne. Vi gleder oss til å ha han som reserve resten av uken.

Av trenerteam og støtteapparat har vi med oss Esther Verburg fra CR som trener U23 M- og U23 M1x, Truls Skjønhaug fra Sarpsborg som trener U19 M1x, Marte fra forbundet som trener U19 M1x, U23 M2x og reserve, samt Per Helge også fra forbundet som bidrar på alle mulige måter, med alt som skal fikses og ikke fikses, det fikser han.