Nyheter
#T&M/Coastal

Ulf Terje Johnsen – Mitt sommerprosjekt 2014

Ulf Terje Johnsen inviterer til rotur fra Son, Oslofjorden til Nyhavn, København

Ulf Terje Johnsen – Mitt sommerprosjekt 2014

Mitt sommerprosjekt 2014 er rotur fra Son i Oslofjorden til Nyhavn i København. Avreise 1. juli, 62 dagers roing, vel 300 sjømil, eller 640 km langs den norske og svenske vestkysten frem til Helsingborg. Videre via øya Hven til ankomst Nyhavn, København på skippers 71. fødselsdag 31.august. Båten heter «Terje Vigen II» og er en Suvi 460.

Miljø, økonomi, kulturarv

Prosjektleder og skipper vil med denne roturen oppfordre folk til mere fornuftig bruk av ressurser, først og fremst ved å velge muskler og sundt vett i vårt truede miljø. Ved å ro en lettbåt sparer man også penger og støtter kystkulturen.

Helse og livskvalitet

I løpet av 60 dager vil skipper kun spise selvfanget fisk, grønnsaker, rotfrukter, frukt og bær. Samt yoghurt og grovt brød. Drikke: naturlig mineralvann. Ved start i oslo veier skipper 125 kg fordelt på 1,96 m. Ved ankomst København skal vekten være redusert til ca 100 kg.              

6 timers roing hver dag

Som alltid til sjøs, avhengig av været, har jeg planlagt ca 6-7 timer i dagslys ved årene hver dag. Med en distanse på ca. 1,5 nautiske mil per time, vil roturen til København ta to måneder. Da robåten kun er 4,60 m lang og 1,41 m bred vil skipper bo på land om natten i de mange havner og steder, ca 75, som blir besøkt på turen. I godt vær i telt ved båten. Pluss møter med båtvenner fra alle nasjoner.

Bokprosjekt

Etter turen er det planlagt en bok med 100-talls bilder, da nordmenn og svensker elsker den svenske vestkysten. Dette et langsiktig prosjekt som krever sikkerhet ombord fra a-å, redningsvest m.m. Båten er synkefri og lettrodd. Vi søker sponsorer i form av produkter og donasjoner til prosjektet. Bidrag settes inn på bankkonto 1638 1515 641. Alle sponsorer blir nevnt i boka.                                        

Moss, mars 2014

Ulf Terje Johnsen

Ta kontakt med prosjektleder og skipper Ulf Terje Johnsen på 454 91 954 eller ulf.johnsen@gmail.com for ytterligere informasjon om roturen Oslo-København.