Nyheter
#Nasjonal regatta

Ungomdsmesterskapet 31/8-1/9 på Os

Det var rekordstor deltagelse i årets Ulvenregatta med UM og NC, og totalt var det påmeldt over 300 lag. Bare 9 av landets klubber var representert, men heldigvis hadde flere av klubbene mange roere med – og mange roere deltok i flere løp!

Det var rekordstor deltagelse i årets Ulvenregatta med UM og NC, og totalt var det påmeldt over 300 lag. Bare 9 av landets klubber var representert, men heldigvis  hadde flere av klubbene mange roere med – og mange roere deltok i flere løp!

Lørdag morgen var det stor aktivitet. Forsøkene i UM-løp ble arrangert etter FISA sin ordning, og rundt 30 forsøksheat ble avviklet før klokken var 12.  Dette var uvant for flere av de unge roerne, og heller ikke alle ledere hadde full oversikt på hvor mange som gikk direkte til semifinale eller finale og hvem som måtte innom oppsamling. Dyktige og rutinerte dommere klarte imidlertid å holde orden, så dette gikk fint!

Det var mange spennende og tette løp, og ekstra gledelig med fullt heat over banen i MIX jr C 4x. Vinnere her ble Bærum roklubb, 7 tideler framfor kombinasjonen Moss/Fredrikstad roklubb.

Lørdag kveld var rundt 100 roere og ledere samlet i Kyrkjetunet, som er kyrkjelydshuset på Os. Pizza var bestilt fra nærmeste pizzarestaurant, denne gjorde en kjempeinnsats med å levere pizza nok til alle de sultne roerne.

Høydepunktet på kvelden var da løpet til lettvektsdobbelen ble vist på storskjerm, det ble stor jubel, sjølv om resultatet var kjent.

Søndag morgen var det nytt gull-løp i Sør-Korea, dette ble vist på PC i sekretariatet, og i mangel av champagne ble det servert gratis kaffi til lederne fra Fana og ellers alle som ønsket en kopp. Moderne teknologi gjorde at løpet ble sett på diverse mobiler rundt om i klubbhuset, og det var jubel fra garderober og sittegrupper da Kjetil og Nils Jacob passerte målstreken!

Foto: Helge Haukland
Foto: Helge Haukland