Nyheter
#Toppidrett

Ustoppelige Birgit!

Birgit fortsetter å levere VM-gull. Det tredje VM-gullet i rekken på like mange år.

Løpsreferat

Birgit beviser igjen at hun har mest styrke av de seksroerne ut fra start. Smeller ut fra blokkene og tar over en meters ledelse allerede fra de første tre åretak. En ledelse hun øker ytterligere til mer enn en lengde og åpent vann før første 200 m er passert. Plasserer seg i en god race-pace rytme, og har utsyn ned til både Frankrikes Nathalie BENOIT i banen til hennes høyre og Moran SAMUEL til venstre.

500m: NOR – FRA – ISR – UKR – GER - USA

Alle de fire første båtene er med i produsentens oversiktsbilde, men det som på fredag kunne virke til å bli en spennende kamp om toppen av pallen er byttet ut med en sikrere og sikrere opplevelse av at det er ingen over og ingen ved siden, Birgit Skarstein suser mot sitt tredje VM-gull på rad!

Sølvet er det ennå usikkerhet rundt, blir det Frankrik eeller Israel som skal ta det i dag. Ved passering halvveis står det knapt litt over ett sekund mellom sølv og bronse:

1000m: NOR – FRA – ISR – UKR – GER - USA

Birgit hadde som kjent den raskeste avsluttende 1000m i semifinalene.Men avstanden mellom henne og BENOIT er mer eller mindre uforandret på vei ned til passering 1500m. SAMUEL klarer ikke helt å opprettholde overlappet opp til BENOIT, det blir åpent vann mellom de to innen tredje og siste passerings punkt for mellomtider. Birgit har økt ledelsen med noen tideler til Frankrike.

1500m: NOR – FRA – ISR – UKR – GER - USA

Inn mot mål er det ingen som kan gjøre noe med ro-dronninga fra Levanger! Setter inn spurten og har mer enn tre båt lengders åpent vann idet båten til Birgit passerer forbi publikumstribunen. Inn i mål blir det 10:18,83 som vinnertid, bare 5,20 sekunder bak hennes egen verdens bestetid. Sølvet går til Frankrike og bronsen til Israel.

2000m: NOR @ 10:18,83 – FRA @ 10:24,07 – ISR @ 10:30,19 –UKR @ 10:40,57 – GER @ 11:07,08 – USA @ 11:12,92

Dette resultatet lover svært godt før neste års paralympiske leker i Tokyo! Dagens finaleløp kan du se i reprise her.