Nyheter

Utdeling av hederstegn og bragdmedalje

Tid for årsmøter er også tid for hedring av klubbers medlemmer, for deres engasjement og innsats både på vann og land.

President i Norges Roforbund, Frank Ove Reite, fikk i forrige uke gleden av å overrekke to utmerkelser på vegne av Norges Roforbund.

Harald Kråkenes Bragdmedalje

Håkon Jacob Røthing, ved Ormsund roklubb, fikk tildelt Harald Kråkenes Bragdmedalje. Et hederstegn som favner enestående prestasjoner utover den vanlige konkurranseroingen.

Håkon er ansatt i Røde Kors, erklært eventyrer og ikke minst medlem i Ormsund Roklub.

Han har blant annet syklet fra Polarsirkelen til Cape Town tidlig på 1990-tallet og har gått «den blå Nilen» i Etiopia og Sudan.

I tillegg rodde han for 4 år siden fra Portugal til Fransk Guinea. Seks roere som vekselsvis rodde tre menn om gangen, kontinuerlig gjennom hele reisen. Målet var å slå gjeldende rekord for distansen kontinent til kontinent (47 dager).

Norges Roforbunds Hederstegn

Hans-Jørgen Arvesen, ved Norske Studenters Roklubb, ble tildelt Norges Roforbunds Hederstegn. Dette er en hyllest som tildeles personer som har utøvet en innsats for rosporten ut over det som normalt kan forventes av tillitsvalgte og støttespillere.

Hans-Jørgen får hederstegnet for hans omfattende innsats for norsk rosport. Han var aktiv konkurranseroer på høyt nivå i mange år som ung, og har blant annet bronsemedalje i 2- i Junior-VM i 1977. Han mottok medaljen for Fortjenstfull Roing i 1984.

Hans-Jørgen var leder av Norske Studenters Roklub i tre år i perioden 2013 – 2015. Han var president i Norges Roforbund i seks år i perioden 2016 – 2021. Denne perioden var preget av stor aktivitet og mange gode resultater.


Infoutvalget