Nyheter
#Internasjonal regatta

Uttak til Verdenscup i Poznan 17 - 19 juni

Elitelaget har gjennomført en sterk treningsperiode på Årungen etter 2 gode treningsleire i Lago Azul. Troppen begynner å samle seg i båtene, etter 2 racehelger på Årungen, under Årungen-regattaen 7-8/5 og Østlandsregattaen 20-21/5.

Kvinnene har også gjennomført flere uttaksløp forrige uke på Årungen. Flere av utøverne både på kvinne- og herresiden har vist seg frem, på tross av en del fra fall pga sykdom. Det er en ny epoke på gang med ETT stort lag, og et nytt regime med Mark i førersetet, som spent tar sats inn på den internasjonale  arenaen igjen. Alle båtene er satt sammen med et perspektiv på utvikling med VM i september som sesongens hovedmål, samt OL - kvalik som det øverste målet på sikt. Flere av våre OL utøvere  fra Tokyo går nå inn i en ny satsning på herresiden, kvinnene går i småbåter med et sterkt prestasjonsfokus, mens Birgit har allerede vist på tester på vann på Årungen og i Portugal at hun har noe riktig på gang. Kjetil har  nylig gjennomgått en vellykket kneoperasjon, derav usikkert om han blir klar for deltakelse i Poznan, om ikke blir Luzern trolig  første debut internasjonalt etter Tokyo.

På lettvektsiden har vi 2 spennende herrelag i dobbeltsculler, og med et lag på kvinnesiden som har vist fart på Årungen, mens vi har et nytt enåretprosjekt i firer uten styrmann som gjør stadig viktige fremskritt på trening og gjennom regattaene på Årungen. Båten trenger tid, men det er viktig å vise at vi gir dem tid til utvikling fremover, skal vi kunne løfte oss på enåretsiden internasjonalt igjen.

Toppidrettsutvalget ønsker derfor å ta ut alle de innstilte satsningbåtene  til WC 2 for å kunne måle nivået deres mot verdenstoppen, og dermed skape en realistisk målsetning for hvert enkelt lag inn mot resten av sesongen og på veien videre mot VM.

 

Uttak til World Cup 2 i Poznan, Polen17-19/ 6- 2022.

Norges Roforbund ved Toppidrettsutvalget har tatt ut følgende lag til World Cup 2 i Poznan 17-19 juni 2022.

PR1W1: Birgit Skarstein (Christiana Roklub)

W1X: Siri E Kristiansen (Drammen Roklubb)

W2X: Thea Helseth /Jenny M Rørvik (Aalesund Roklubb)

LW2X: Maia E Lund (Bergens Roklub) / Oda M Aagesen (Kristiansand Roklubb)

M1X: Kjetil Borch (Horten Roklubb)

LM2X 1: Lars Benske (Fredriksstad Roklub)/ Ask Tjøm (Tønsberg Roklubb)

LM2X 2: Oskar Sødal (Kristiansand Roklubb) / Jens N. Holm (Sarpsborg Roklubb)

M4x: Kristoffer Brun (Bergens Roklubb) / Oscar S. Helvig (Norske Studenters Roklub) / Martin Helseth (Aalesund Roklubb) / Erik Solbakken (Moss Roklubb)

M4-: Mathias W Føyner (Bergens Roklub) / Erling Øyasæter (Os Roklubb) / Ole - Amund Storlien (Norske Studenters Roklub) / EinarSolbakken (Moss Roklubb)

Vi gratulerer de uttagne utøverne med uttaket og ønsker lykke til med forberedelser og regattaen!

Med vennlig hilsen,

Toppidrettsutvalget i Norges Roforbund