Nyheter

Uttak U19 Nordisk mesterskap

Norges Roforbund ved Toppidrettsutvalget har 08.06.2022 tatt ut lag i henhold til innstilling fra trenerteam.

Uttaket er gjort i henhold til uttakskriterien, det vil si beste klubb eller kretslag i 3 regattaer, unntatt i H4X som er beskrevet under. Trenerteam og TiU vil takke klubber og utøvere for konstruktiv dialog under regattaene, og vi føler vi i år har et godt lag til Nordisk som gjenspeiler både bredde og topp.

Innstilling til uttak til Nordisk Mesterskap 2022

H1x Ulrik Pharo Lohne, Drammen Roklubb

H2x Oscar Bøe og Erlend Refsum, Aalesunds Roklub

H2- Jostein Eriksen Thon og Alexander Georg Skaane, Christiania Roklub

H4x Jacob Balder Hagen, Valentin Wang-Norderud, Truls Oskar Hansen, Lorentz Rogge-Pran og Alexander Stundal de Vos, Christiania Roklub, Ormsund Roklub og Bærum Roklubb

H8+ Martin Duesund, Martin Øvreås, Hans August Wergeland, Eirik Skage, Ferdinand Tenden, Christian Riis, Marcus Stundal de Vos, Emil Ljunggren og Steffen Stundal de Vos, Fana Roklubb og Bærum Roklubb

D1x Marie Grøsfjeld, Stavanger Roklub

D2x Kaja Munthe og Fay Lange, BærumRoklubb

D2- Karen Byberg og Silje Strøm, Norske Studenters Roklub

D4x Tyra Eklo Hjemdal, Mathilde Lucas, Mia Engvik og Amelia Tamburplass, Christiania Roklub

D8+ Malin Haram-Hundven, Pernille Wie-Soltvedt, Guro Andersen Buck, Maren Glittenberg, Maria Wiik, Astri Marie Steffensen, Elise Gramo, Susanne Steffensen Myklebust og Julia Hanken, Bergens Roklubb og Aalesunds Roklub

I herrer 4x var det mange forskjellig kombinasjoner som stilte gjennom de 3 uttaksregattaene. I utgangspunktet var det CR som hadde best av tre med serien 1, 2, 4. På siste regatta stille 2 fra CR og 1 fra Bærum og 1 fra Ormsund sammen og vant denne.

Etter forslag fra CR foreslo de at de heller vil stille med kombinasjonslaget istedenfor rent CR lag. Etter flere diskusjoner og avklaringer med andre klubber, har vi funnet at det er gode grunner for å avvike fra uttakskriteriene og hva vi selv har presisert i forkant av siste uttaksløp i Stavanger.

Hovedargumentene er:

  • Laget er fra samme krets
  • Det er ingen andre klubber som er berørt av avviket
  • Bærum sin gutt hadde stor mulighet tilå kvalifisere seg i 2X men makker skadet seg i sykkelulykke uken før
  • Ormsund sin utøver er alene i sin klubb og har vært blant de 4-5 beste i landet, men har ikke hatt mulighet til å sitte i båter med andre Oslo klubber før nå.

Klubbene har blitt enig om at de ønsker å prøve ut 5 utøvere tilsammen fra de respektive klubbene, resultatet av uttaket blir formidlet tillandslags trener Marte Krogsrud så fort dette er klart.

Den utøveren som ikke kommer med på laget vil reise for klubbens egen regning og starte for klubben, men vil følge troppen sitt opplegg. I tillegg vil 2X fra Sarpsborg og Moss følge gruppen, men stille som klubbkombinasjon. Nærmere detaljer om reise og opphold vil komme en av de første dagene til aktuelle utøvere og klubber.

Da gratulerer vi utøvere, trenere og klubber med uttaket og ønsker riktig lykke til og god tur til Finland.

 

Hilsen Toppidrettsutvalget Ved Lars Bjønnes

Les uttaket i sin helhet her: Uttak U19 Nordisk mesterskap