Nyheter
Innstilling av materiell
Innstilling av materiell

Vel blåst Trener 1 kurs

I helgen var det duket for årets første Trener 1 kurs på Årungen. Det var 16 påmeldte før litt sykdom, så det endte med 13 ivrige trenere som gjennomførte hele helgen.

Tidligere har Trener 1 gått over to helger, men ganske nylig digitaliserte vi mye av innholdet og har derfor nå en del som gjøres på nett og en helg sammen der vi for det meste gjør praktiske oppgaver.

Vi startet helgen med noen foredrag og gode diskusjoner om både foreldrerollen og mentaltrening. Det meste av lørdagen ble brukt utendørs, enten instruerende fra bryggen, på vannet i følgebåt eller ved å stille inn båter. Her var det spreke roere fra Årungen og Moss Roklubb som stilte opp som objekter. I tillegg var det også trening på å instruere hverandre på romaskin og gi hverandre tilbakemelding på hvordan instruksjonen var, og hvordan det kunne gjøres bedre. Her var det flere som også lærte noen rotekniske tips.

Søndagen startet på Lambertseter bad med livredningskurs der det det først var et lite kurs etterfulgt av trening, før alle skulle gjennom prøven. Det ble svelget noen liter klorvann... Under kurset fikk flere gode løsninger til hvordan man kan få roere opp på land på en enkel og trygg måte. Videre ble dagen avsluttet med instruksjon i styrketrening og basis/stabilisering.

Det var en svært engasjert gjeng som var samlet på Årungen i helgen, med mye god mat og mange gode samtaler.

Takk til roerne fra Moss og Årungen som brukte mange timer på Årungen lørdag.

Vi gleder oss til å se dere i trenerrollen fremover!