Nyheter
#Internasjonal regatta

Verdenscup 2, 2015

Oppsummering av verdenscup 2, 2015

21.06.2015
Nils og Kjetil med i front av feltet ut fra startblokkene. 1.77 sek bak CRO ved første passering på 500m og tredjeplass.Ved passering halvveis er det ingen som kan gjøre noe med de to kroatene. Norge opp på andre, men under hardt press fra resten av feltet. Skal løpet oppsummeres med noe som helst er det kroatisk dominans. De ror rotta av resten av feltet og kameraet har vanskeligheter med å holde de to kroatiske brødrene og plassene bak. Ved passering 1500m er baugball mot baugball for plasseringene 2. til 6.-plass. Norge klarer ikke å finne det siste gearet på vei inn til mål. CRO inn på 6:10,21 med Nils Jakob og Kjetil inn sist til en sjetteplass totalt på tiden 6:23,52.

Du kan se løpet deres i reprise her.

Dobbeltfireren rodde nå i morges inn til en fjerdeplass i B-finalen. I det som beskrives at de engelske kommentatorene som "an amazingly tight field" rodde nordmennene seg opp fra en femteplass ved passering 500m til en fjerdeplass i mål. Raskest var Italia på tiden 05:43,18, deretter fulgte New Zealand og Kina, før nordmenne klokket inn 05:47,47. Dobbeltfireren fra Norge får en 10. plass totalt i World Rowing Cup II i Varese.

Se vår WRC-spesial for mer detaljer om helgens regatta!

20.06.2015
Birgit Skarstein rodde inn til SØLV i dagens finale for para-singelsculler. Hun ble slått av israelske Moran Samuel, som rodde inn på tiden 05:15,77. Ved passering 500m og halvveis var Birgit kun 1,37 sekunder bak, men endte opp 5,98 sekunder etter i mål. Landslagstrener Johan Flodin kommenterer at det er veldig bra at Birgit nå har skikkelig konkurranse. Det er jättebra med medalje, men vi vil jobbe smartere og har funnet tekniske og fysiske punkter å forbedre videre. Vi vil tilbake til topps!

Nils Jakob S. Hoff og Kjetil Borch rodde inn til en tredjeplass i sitt semifinaleheat og sikret med det siste billett til A-finalen søndag. Herrene passerte på tredje ved hver 500m-passering i løpet og rodde i mål på tiden 06:14,23. Vinnerne av deres semifinale var som ventet Sinkovic-brødrene på tiden 06:09,23. I den andre semifinalen vant ARG på tiden 06:09,77. Johan melder at dobbeltsculleren nå viser at det er "normalen" å komme til A-finalen. Vi får la kroatene være favoritter, men det er veldig åpent etter dem om hvem som tar medaljene. Nils og Kjetil var bedre på 1500m enn alle i det andre semifinaleheatet, så de er absolutt med på medaljekampen i morgen.

I herrenes dobbetlfirer fortsetter den gode utviklingen for årets kombinasjon. Singstad, Helseth, Solbakken og Helvig hadde full kontroll på GER U23-lag og holdt på etter at CHN gikk på en kjempesprekk å ro inn til en tredjeplass. Nordmennene satt ny personlig bestetid på 05:45,06, men kineserne var 0,22 sek foran i mål på 2000m. Opp til A-finalebillett var det 4,96 sekunder. Den norske dobbeltfireren blir derfor å se i morgendagens B-finale. Men Johan rapporterer at de vokser seg veldig bra fra hvert løp til det neste. Kjøret under WRC II i Varese gjør laget godt og de opparbeider seg mer og mer rutine. De lærer fra de beste i eget landslag og fra de andre internasjonale motstanderne. 1 sek til på hver 500m så er de klar for kjempe om OL-kvalifisering. Tar de 0.5 sek til så har de meldt seg på i kampen om OL-medalje. Vi er "jette nöjda" med progresjonen så langt!

20.06.2015
Det har dessverre vært en dårlig start på lørdagen med sykdom hos to av de norske roerne.

Olaf fikk trøbbel med polleninfeksjon i Italia og har ikke fått til den gode og nødvendige pusten for å ro raskt. Det medførte derfor at han sto over formiddagens D-finale.

Kristoffer kjørte seg litt hardt i gårsdagens forsøksløp og måtte en tur innom sykestuen etter løpet. Are og Kristoffer leverte et kanonløp med den raskeste tiden for samtlige dobbelscullerheat i både tungvekt og lettvekt. Det gjør det ekstra surt at varmen og gårsdagens påkjenning har satt bergenseren ut av spill for resten av helgen.

Les mer om dette i Are og Kristoffers egen blogg.

Vi kommer tilbake med mere detaljer i løpet av dagen.

Følg vår WRC-spesial for oppdateringer etterhvert som løpene gjennomføres.