Verdenscup 2, 2017

Verdenscup 2 2017 ga edelt metall og bestetider

WRCII: World Best Time

17.06.2017
Birgit Skarstein satt fredag ettermiddag ny, såkalt World Best Time i parasingelculler på 2000m. Levanger-jenta rodde i et såkalt oppvisningsløp med to andre motstanderne, men med de raske værforholdene på arenaen la Birgit opp til en maktdemonstrasjon av de sjeldne. Fra start til slutt avanserte Skarstein bortimot på hvert eneste åretak fra sine konkurenter og rodde i mål seieren på 10:49,94.

Norges Roforbund gratulerer og vi gleder oss masse til lørdagens finale kl 15:32.

WRCII: Gull til Birgit

I går satt Birgit verdens bestetid i parasingel. I dag tok hun gullet i finalen.

WRCII: Finaler

18.06.2017
Den norske troppen overgikk landslagstrener Johan Flodins målsetning i World Rowing Cup II i Poznan. Flodin hadde på forhånd lagt listen på to medaljer i tre A-finaler og at fire av de ni lagene skulle nå topp 8 og fem av de ni lagene i topp 12. Fasit i Poznan ble:

• Tre medaljer i fem A-finaler
  • Fem lag i topp 8 og seks lag i topp 12

Birgit Skarstein åpnet medaljekontoen med gull i para-singel lørdag, deretter fulgte dobbeltfireren opp med en bronse og noterte seg samtidig ny offisiell norsk bestetid på 2000m med tiden 05:39,42. Siste medalje var det herredobbelen som sto for, Olaf og Kjetil rodde i land et sølv.

Videre gjorde Kristoffer Brun en modig åpning i sin singelscullerfinale lørdag, ledet de første 1000m, men fikk det litt for tøft i avslutningen inn i mål, men likefullt en flott femteplass. Siste A-finaleplassering ble satt av damedobbelen med Thea og Marianne, inn på en sjetteplass totalt i denne verdenscupregattaen.

Anna rodde inn til en flott 5.plass i lettvekt singelsculler, som svarer til en 11.plass totalt. Maia og Ask rodde inn til henholdsvis en 15. plass og en 16. plass totalt i sine lettvekts C-finaler. Og Kris Cato tok med seg hjem en seier i D-finalen, som er 19. plass totalt.

Alt i alt en flott helg for norsk rosport, som legger opp til en ennå mer spennende sesong. Se vår resultatoversikt for mer detaljert informasjon fra hvert løp.