Foto: Veronika Stuksrud, Lerøy
Foto: Veronika Stuksrud, Lerøy

VM dag én

Liten oppsummering av dagen i dag, og oppdatering om morgendagen.

Det var en varm og fin dag på robanen i Beograd, Serbia, i dag. Mindre vind enn meldt, og flotte forhold for roing. Utøverne våre leverte flere gode løp, og det er mye bra vi skal ta med oss inn i morgendagen og tirsdag. Det er godt samhold og god backing i troppen. Stort ønske om å prestere og en god start i dag av alle våre roere der det ser ut som at formen er i anmarsj.

Kjetil var først ut i forsøket og rodde kanskje årsbeste, men dessverre var det en bauball opp til Canada som tok den siste kvalifiseringsplassen. Han skal dog ut i oppsamling i morgen og der er det store muligheter for videre avansement. Videre ut var Inger som bare rodde seg mer og mer inn og frem i løpet sitt. Hun leverer også trolig beste norske tid i dame singelsculler noen sinne, og kvalifiserer til kvartfinalen. Oskar ror et godt løp der han tør å være med fra start, og tar seg direkte videre til kvartfinale. Maia kjempet om plasser direkte til semifinalen, men måtte dessverre ta til takke med en fjerdeplass og skal innom oppsamlingen på tirsdag. Ask og Lars i lettvekt dobbelen dunket på fra start og lå tett i tett med både Sveits og Tsjekkia lenge. Sveits dro litt fra på slutten, men med en andreplass og direkte kvalifisering til kvartfinale er det en bra start på kjøret. Oscar og Kristoffer avsluttet dagen med å slå Sinkovic brødrene fra Kroatsia første 500 meterne, og ikke bare det, de pushet dem hele veien til mål. New Zealand ble litt for sterke på slutten, men gutta våre tar tredjeplassen og nok en direkte kvalifisering til kvartfinale. Jevnt over en bra førstedag på dette mesterskapet. Nå vet vi litt mer om hvordan vi ligger an før to lag til skal ut i ilddåpen i morgen.

Planen for morgendagen har blitt mange timer forskjøvet grunnet vær som skal bygge seg opp under dagen. Derfor vil vi være mye tidligere ferdig enn plaglagt i morgen. Anbefaler å følge med på livestream på WorldRowing da det er god kommentering underveis.

Dame dobbeltsculler med Thea Helseth og Jenny Rørvik skal ro forsøk klokken 10:22. Der er det topp to som går direkte til semifinale A/B. Jentene våre vil møte Litauen, Storbritannia, Irland og Sveits.

Herre dobbeltfireren med Erik Solbakken, Jonas Juel, Martin Helseth og Erling Øyasæter skal ro forsøk klokken 11:49. Der er det også topp to som går direkte til semifinale A/B. Gutta vil møte Tyskland, Storbritannia, Italia og Litauen.

Herre singelsculler med Kjetil Borch skal ro oppsamling klokken 12:35. Der er det kun vinneren som går til kvartfinalen, og han vil møte Georgia og Israel.

Vi ønsker utøverne og støtteapparatet lykke til!