Foto: Estela Re-Ma
Foto: Estela Re-Ma

VM dag seks

Oppsummering av dagen i dag, og program for morgendagen.

Dag seks er overstått, i fortsatt et varmt Serbia. Vi hadde fire lag på banen i dag, to lag som kjempet om kvalifisering til A finale og to lag som rodde plasseringsfinale. Nå er det bare to dager igjen av årets verdensmesterskap, og vi har fremdeles tre muligheter til å kvalifisere båter til OL neste år, og en mulighet til medalje.

Kristoffer Brun og Oscar Helvig i herre dobbeltsculler var første norske båt ut i da, og de lå godt med i feltet ut fra start. Dog ble det for krevende å henge med, og de tar til slutt sjetteplassen. Drømmen om A finale glapp, men drømmen om en billett til OL neste år er like inntakt. Det er nemlig 11 båter som kvalifiserer, og guttene har derfor en god mulighet i B finalen på søndag. Jenny Rørvik og Thea Helseth i dame dobbeltsculler fulgte opp ikke mange minuttene etter at gutta kom i mål, og er også godt med ut fra start. I dag er det noe bedre forhold enn utover dagen i går, men det er fremdeles en litt kjedelig sidevind. Jentene gjør det de kan, men klarer ikke helt å være med i toppen helt inn. De avslutter på en femteplass, og her igjen er det fremdeles store muligheter til å kvalifisere til OL, da det er seks båter i B finalen og fem plasser kvalifiserer. Begge båtene ror B finale søndag.

Oskar Sødal i herre lettvektssingelsculler rodde sin D finale i dag, og vant den med et halvt hav. Verdensmesterskapet er nå avsluttet for ham, og han tar med seg en 19.plass hjem. Maia Lund i dame lettvektssingelsculler avsluttet også sin VM deltagelse i dag i sin B finale. Hun var med i feltet, og endte til slutt på en femteplass. Det gir henne en total 11.plass.

Det er som sagt to dager igjen av VM, og det begynner å snøre seg til. Vi har to lag i ilden i morgen, der det er herre dobbeltfireren i B finale som skal kjempe om førsteplassen og en kvalifisering til OL, samt herre lettvekts dobbeltsculleren vår i A finale som skal kjempe om medaljer. For en spennende dag det blir!

Program for dagen:

12:20 B finale Herrer dobbeltfirer med Erik Solbakken, Jonas Juel, Martin Helseth og Erling Øyasæter. Det er en plasseringsfinale der de kjemper om 7.-12.plass. Gutta vil møte USA, Romania, Ukraina, Estland og Australia.

14:23 A finale Herrer lettvektsdobbeltsculler med Ask Tjøm og Lars Benske. De skal kjempe om medaljene og plassering 1.-6. i VM. Gutta vil møte Spania, Italia, Irland, Sveits og Tsjekkia.

Vi ønsker riktig lykke til til utøvere og støtteapparatet!