Foto: Estela Re-Ma
Foto: Estela Re-Ma

VM dag syv

Oppsummering av dagen, og program for morgendagen.

Syv av åtte dager er overstått, og nå begynner det å utarte seg. Temperaturen i Beograd er fremdeles høy, men lager gjennomfører gode rutiner for avkjøling. Det meldes om god stemning i troppen, til tross for dagen i dag ikke ble helt som vi alle hadde håpet på. Nå er det fire lag igjen i morgen, så for Norge er det fem lag som har rodd i mål årets Verdensmesterskap. I dag var det to av dem, der dobbeltfireren med Erik Solbakken, Jonas Juel, Martin Helseth og Erling Øyasæter rodde B finale. Der var det kun vinneren som kunne kapre en kvalifisering til neste års OL. I løpet deres gikk det unna fra start, og som vi har sett tidligere i mesterskapet kom den norske båten mer og mer utover løpet. De rodde et mye bedre løp enn torsdagens semifinale, men Romania var dessverre for sterke. Dobbeltfireren tok fjerdeplassen i finalen, der det var svært tett, og det gir dem en 10.plass totalt. Nye muligheter til å kvalifisere til OL 2024 er i april/mai måned neste år. Den andre norske båten som var i aksjon i dag var herre lettvekts dobbeltsculleren med Ask Tjøm og Lars Benske. De kvalifiserte seg til A finalen gjennom semifinalen torsdag, og har selv uttalt at de ikke sov mye natten i forveien, og at det er en stor lettelse å ha kapret en av kvoteplassene til OL neste år i denne båtklassen. Guttene var med i feltet under dagens løp, men det gikk litt for raskt unna i toppen, og selv med en skikkelig spurt som de er kjent for, ble det til slutt en sjetteplass i dette verdensmesterskapet.

I morgen er det den åttende dagen med VM, og den siste. Vi skal som sagt ha fire båter i aksjon, der to av dem skal kjempe om kvoteplasser til OL, en som ror plasseringsfinale og en som skal kjempe om medaljer. Vi håper på en dag med lite vind og like forhold på robanen i Beograd, og gleder oss enormt til å se hva dagen kan bringe. Følg som alltid med på WorldRowing sin livestream, og vår instagram under roforbundet for oppdateringer.

Program for søndag:

10:25 C finale Dame singelsculler med Inger Kavlie. Hun ror om plassering 13.-18. og møter AIN2 (nøytral utøver), Japan, Kina, Uzbekistan og Romania.

11:30 B finale Herre dobbeltsculler med Kristoffer Brun og Oscar Helvig. De ror om plassering 7.-12., samt at topp 11 gir en kvoteplass til OL. Gutta vil møte Tyskland, New Zealand, Romania, Frankrike og Moldova.

11:37 B finale Dame dobbeltsculler med Jenny Rørvik og Thea Helseth. De ror om plassering 7.-12., samt at topp 11 gir en kvoteplass til OL. Jentene vil møte Italia, Kina, Nederland, Australia og Sør-Afrika.

13:20 A finale Dame PR1 singelsculler med Birgit Skarstein. Her er det 1.-6.plass, medaljer og verdensmestertittel som deles ut. Hun vil møte Tyskland, Frankrike, Israel, Ukraina og Kina.

Vi ønsker utøvere og støtteapparatet riktig lykke til!