Foto: Estela Reinoso Maset
Foto: Estela Reinoso Maset

VM dag to

Liten oppsummering fra i dag, og informasjon om morgendagen.

Det har vært fine roforhold i dag også, men med varmt vær tross alt. Det ble ujevn vind som meldt, men betydelig bedre enn meldt. Troppen har det bra med godt samhold og mye glede for hverandre. Nå har vi unnagjort de to første dagene, og begynner å kjenne litt på hvordan vi ligger an. Det kan se ut som formen til de fleste roerne er oppadgående, og hittil har det ikke vært noen større overraskelser hva gjelder prestasjoner. Jenny og Thea leverte et godt løp i formiddag der de er med i feltet til passerte 1500 meter, da blir irene og litauerne litt for sterke. Allikevel leverer jentene er sterk tid sammenlignet mot de andre heatene, og nå venter det en dag hvile før det er oppsamling onsdag. Dobbeltfireren leverte også et godt løp der de spesielt siste 1000 meterne har et høyere nivå enn tidligere, og disse gutta skal til pers allerede i morgen. Kjetil gjør det litt spennende for oss første del av løpet, men når vi ser siste halvdel kan vi jo lure på hvorfor vi lot oss stresse litt. Han er klar for kvartfinale på onsdag og har en etterlengtet hviledag i morgen.

I morgen skal Birgit til pers med hennes første løp i dette mesterskapet, samt at det er noen som har oppsamling og kvartfinaler. Det er duket for nok en nervepirrende dag på rostadion i Beograd i Serbia, og vi er alle klare og sultne for å gjøre det vi kan for å nå målene som er satt. Dere kan som alltid følge med på livestream på WorldRowing, samt på instagram til roforbundet og selvfølgelig her på roing.no.

Program for morgendagen er som følgende:

Birgit Skarstein fra Christiania Roklub i dame PR1 singelsculler ror forsøk klokken 10:20. Hun møter Kina, Tyskland, Sverige, Japan og Argentina. Her er det kun vinneren som går direkte til A finalen, og skulle det skje, så er allerede billetten til PL i Paris sikret da det er topp 7 som kvalifiserer og i finalen er det 6 båter.

Maia Lund fra Bergens Roklubb i dame lettvekt singelsculler ror oppsamling klokken 11:12 og der møter hun Finland, Kroatsia, Japan og Serbia. Her er det topp to som går videre til semifinale A/B, mens resten går til semifinale C/D.

Erik Solbakken fra Moss Roklubb, Jonas Juel fra Norske Studenters Roklub, Martin Helseth fra Aalesunds Roklub og Erling Øyasæter fra Os Roklubb i herre dobbeltfirer ror oppsamling klokken 12:36. De møter Tsjekkia, Litauen, Australia, USA og Irland. Topp tre går videre til semifinale A/B, og resten går til C finale.

Vi ønsker utøvere og støtteapparatet lykke til!