Foto: Estela Re-Ma
Foto: Estela Re-Ma

VM dag tre

Oppsummering fra dagen og plan for morgendagen.

For en dag i varme Beograd. Morgenen ga fine roforhold med noe medvind. Troppen har det alle tiders og stemningen er god. På morgenen i dag var det Birgit som var først ut i sitt forsøk, og her fulgte hun løpsplanen sin. Det ga god respons det, for hun vinner løpet sitt med god margin, setter ny bestetid under verdensmesterskap og for å krone det hele; hun skaffer en billett i båtklassen PR1W1x til Paris 2024. Hun var et par sekunder foran heatvinneren fra Israel fra det andre forsøksløpet, så her er det duket for en finale på søndag som kan komme til å bli veldig spennende. Maia var neste norske roer ut, i oppsamlingsheatet i dame lettvekt singelsculler. Hun går for det fra start av og leder med over to sekunder bare etter 500 meter. I dette løpet her skal ingen få lure på om de kanskje kan spurtslå henne. Hun svarer på ethvert forsøk fra Japan selvom japaneren såvidt er foran etter 1500 meter rodd, men Maia slår tilbake og krysser målstreken med drøye to sekunder ned til Japan. Dagens tredje og siste norske båt er herredobbeltfireren vår med Erik, Jonas, Martin og Erling. De gjør det nervepirrende for oss på sidelinjen da det er flere båter til passerte 1000 meter, men da skulle vi kanskje husket på forsøksløpet deres i går hvor de desidert var best siste halvdel. Det var de også i dag, til tross for en aldri så liten fisk, og guttene våre sniker seg også såvidt foran USA (0,01sek) og det gir dem en andreplass og de er videre til semifinalen på torsdag. Denne dagen gir mersmak, og vi tar med oss energien og trøkket inn i morgendagen som blir en svært viktig dag for den norske troppen. Vi skal ha hele seks lag til start, og her står det mye på spill da det skal kjempes om plasser inn i semifinaler, enten fra oppsamling eller fra kvartfinaler. Følg oss gjerne videre på instagram under roforbundet, samt anbefaler vi å se løpene på WorldRowing. De viser alt med dyktig kommentering, så her kan du også lære mer om roing underveis.

Planen for morgendagen er som følgende:

Oppsamling klokken 11:12 i dame dobbeltsculler med Jenny Rørvik og Thea Helseth. Her er det topp to som går videre til semifinale A/B (resten til semifinale C/D) og damene møter Tsjekkia, Hellas, Australia, Polen og Sveits.

Kvartfinale klokken 11:33 i herre singelsculler med Kjetil Borch. Her er det topp tre som går videre til semifinale A/B (resten til semifinale C/D). Han møter Uruguay, New Zealand, Japan, Tyskland og Belgia.

Kvartfinale klokken 12:08 i dame singelsculler med Inger Kavlie. Her er det topp tre som går videre til semifinale A/B (resten til semifinale C/D). Inger møter Japan, Frankrike, Serbia, USA og Spania.

Kvartfinale klokken 12:29 i herre lettvekt singelsculler med Oskar Sødal. Her er det topp tre som går videre til semifinale A/B (resten til semifinale C/D). Oskar møter Sør-Afrika, Østerrike, Sveits, AIN og Mexico.

Kvartfinale klokken 13:04 i herre lettvekt dobbeltsculler med Ask Tjøm og Lars Benske. Her er det topp tre som går videre til semifinale A/B (resten til semifinale C/D). Ask og Lars møter Uruguay, New Zealand, Tyskland, Tyrkia og Østerrike.

Kvartfinale klokken 14:07 i herre dobbeltsculler med Kristoffer Brun og Oscar Stabe Helvig. Her er det topp tre som går videre til semifinale A/B (resten til semifinale C/D). Kristoffer og Oscar møter Belgia, Spania, USA, Italia og Tsjekkia.

Vi ønsker utøvere og støtteapparatet riktig lykke til med kanskje denne ukens mest spennende dag hittil!