Nyheter
#Internasjonal regatta

World Cup 2 i Eton

Stor norsk helg! Fire båter i A-finale og to medaljer! Are Strandli og Kristoffer Brun er nå blant favorittene foran VM i Korea.

2013 SAMSUNG WORLD ROWING CUP DORNEY LAKE 21-23. JUNI

Are og Kristoffer på pallen

Are Strandli og Kristoffer Brun tok sin første verdenscup-medalje noen sinne søndag. Men bronse smakte ikke bare godt da de gikk for gull og kun var et drøyt sekund fra seier. Polen vant med tiden 6:17,13, foran GBR på tiden 6:18,26 og Norge på 6:18,31. Are og Kristoffer rodde et godt løp, men ikke sitt beste, og er mer enn revansjelystne. Neste mulighet for å klatre øverst på pallen er under verdenscupen i Luzern i 12-14 juli og VM i Korea i slutten av august.

Kjetil Borch imponerte i singelsculler

Kjetil hadde en fantastisk debut i singelsculler i helgens verdenscup. Å kvalifisere seg til finalen i singelsculler er i seg selv en fantastisk prestasjon. Der åpnet han i tillegg best og holdt ledelsen nesten halve løpet. Da ble forholdene for ulike, og han mistet noe av flyten i bølgene i beryktede bane 1. I mål var han nr 5, men har virkelig fått vist at han er en kar å regne med uansett båttype. Hans faste makker Nils Jakob Hoff deltok ikke i Eton grunnet eksamen. I Luzern skal de to igjen ro dobbel.

Fireren fosser frem

Norges ferske firer med Kris Cato Tohn, Hans Gunnar Grepperud, Aleksander Berntsen og Bjørn Jostein Singstad tok i søndagens finale et nytt steg mot verdenseliten med sin 5. plass i verdenscupen firer tungvekt. Dette er gutter med stort potensiale, og som det kan bli veldig spennende å følge videre. Om det denne gangen holder til VM-billett i Korea gjenstår å se.

Tale fikk tøff motstand

Tale Fiskerstrand Gjørtz fikk tøff motstand, men kjempet hardt i bølgene og dro i land en 3. plass i B-finalen. Med det ble hun nr 9 i helgens verdenscup for damer singelsculler.

U23-fireren misset finalen

U23-fireren (NSR/Bergen) stilte som Norge 2 i firer. De misset finalen, men gjorde en hederlig innsats og fikk verdifull erfaring.

Birgit startet festen

Birgit Skarstein sikret Norges første medalje allerde lørdag, da hun rodde inn til bronse i para singelsculler, så vidt slått av regjerende paralympisk mester fra Ukraina på andre plass. Birgit imponerer stort på alle måter. Det er bare å glede seg til fortsettelsen.